Влітку немає нічого краще свіжого салату на обід в якості закуски або основної страви. Салат з авокадо, помідорами і огірками доводиться як не можна до речі, для літніх сонячних днів, а також порадує взимку і нагадає про теплу пори року.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Креветки свіжі – 450 гр.
  • Помідори свіжі – 4 шт.
  • Огірки – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Авокадо – 1 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Кінза – 50 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.

Процес приготування:

Як почати готувати салат з авокадо, помідорами і огірками? На сковороді розтоплюємо 50 г вершкового масла, висипаємо креветки, обсмажуємо до золотистого кольору. Після висипаємо креветки на паперовий рушник для вбирання зайвої олії.

Помідори миємо, нарізаємо дрібними кубиками.

Огірки очищаємо від шкірки, нарізаємо також як і помідори, дрібними кубиками.

Цибулю очищаємо і дрібно нарізаємо.

Кінзу промиваємо, просушуємо і дрібно кришимо.

Авокадо очищаємо від шкірки, нарізаємо м’якоть великими кубиками.

В окрему ємність вичавити заздалегідь промитий лимон.

У страві змішуємо смажені креветки, помідори, огірки, цибулю, кінзу і авокадо. Перемішуємо, солимо і перчимо. Поливаємо салат лимонним соком, ставимо салат в холодильник на 15 хвилин, щоб він просочився соком лимона. Дістаємо – і можна насолоджуватися свіжістю страви!

Салат з креветками і овочами Салат з креветками і помідорами Салат з креветками та авокадо Салат з креветками та авокадо помідорами черрі Салат з креветками, помідорами і сиром Салати з морепродуктами