Влітку немає нічого краще свіжого салату на обід в якості закуски або основної страви. Салат з авокадо, помідорами і огірками доводиться як не можна до речі, для літніх сонячних днів, а також порадує взимку і нагадає про теплу пори року.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Креветки свіжі – 450 гр.
- Помідори свіжі – 4 шт.
- Огірки – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Авокадо – 1 шт.
- Лимон – 1 шт.
- Кінза – 50 гр.
- Масло вершкове – 50 гр.
Процес приготування:
Як почати готувати салат з авокадо, помідорами і огірками? На сковороді розтоплюємо 50 г вершкового масла, висипаємо креветки, обсмажуємо до золотистого кольору. Після висипаємо креветки на паперовий рушник для вбирання зайвої олії.
Помідори миємо, нарізаємо дрібними кубиками.
Огірки очищаємо від шкірки, нарізаємо також як і помідори, дрібними кубиками.
Цибулю очищаємо і дрібно нарізаємо.
Кінзу промиваємо, просушуємо і дрібно кришимо.
Авокадо очищаємо від шкірки, нарізаємо м’якоть великими кубиками.
В окрему ємність вичавити заздалегідь промитий лимон.
У страві змішуємо смажені креветки, помідори, огірки, цибулю, кінзу і авокадо. Перемішуємо, солимо і перчимо. Поливаємо салат лимонним соком, ставимо салат в холодильник на 15 хвилин, щоб він просочився соком лимона. Дістаємо – і можна насолоджуватися свіжістю страви!
Салат з креветками і овочами Салат з креветками і помідорами Салат з креветками та авокадо Салат з креветками та авокадо помідорами черрі Салат з креветками, помідорами і сиром Салати з морепродуктами