Салат з авокадо, яйцем і огірком – відмінний варіант салату на швидку руку. Таким блюдом можна щільно перекусити, а можна і на вечерю подати. Прекрасно поєднується з грінками або хрусткими тостами.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Огірки – 1 шт.
- Авокадо – 1 шт.
- Яйце – 2 шт.
- Цибуля зелена – 1 пучок
- Майонез – 40 гр.
- Лимонний сік – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Щоб приготувати салат з авокадо, яйцем і огірком, огірок промити, обсушити і нарізати довільними шматочками. Варто відзначити, що варіант нарізки може бути будь-який, але важливо, щоб шматочки всіх продуктів вили схожі за формою і розміром, для більшої естетичності готового страви.
Авокадо промиваємо, обсушуємо, ріжемо уздовж на дві половини. Половинки прокручуємо в різні боки, розкриваємо авокадо, витягаємо кісточку. Знімаємо шкірку з допомогою ножа і нарізаємо м’якоть невеликими скибочками. Щоб авокадо зберіг свій свіжий зелений колір і не потемніла, можна скропити його лимонним соком.
Яйця варимо протягом 10-12 хвилин до стану твердого жовтка, даємо повністю охолонути і очищаємо від шкаралупи. Нарізаємо довільними шматочками, співмірними з нарізкою інших компонентів.
На блюдо викласти шматочки огірків, полити майонезом (зручно видавлювати майонез з пакету з відрізаним куточком). Викласти зверху шматочки авокадо.
Розподілити на авокадо шматочки варених яєць і знову полити майонезом.
Пір’я зеленого лука промити, обсушити і дрібно нарізати. Зверху посипати салат подрібненою зеленою цибулею і присипати чорним меленим перцем. Рекомендується подавати відразу ж, поки салат не втратив свіжості і не виділив зайву рідину.
Приємного апетиту!
Новости