Салат з авокадо, яйцем і огірком – відмінний варіант салату на швидку руку. Таким блюдом можна щільно перекусити, а можна і на вечерю подати. Прекрасно поєднується з грінками або хрусткими тостами.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Огірки – 1 шт.
  • Авокадо – 1 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цибуля зелена – 1 пучок
  • Майонез – 40 гр.
  • Лимонний сік – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Щоб приготувати салат з авокадо, яйцем і огірком, огірок промити, обсушити і нарізати довільними шматочками. Варто відзначити, що варіант нарізки може бути будь-який, але важливо, щоб шматочки всіх продуктів вили схожі за формою і розміром, для більшої естетичності готового страви.

Авокадо промиваємо, обсушуємо, ріжемо уздовж на дві половини. Половинки прокручуємо в різні боки, розкриваємо авокадо, витягаємо кісточку. Знімаємо шкірку з допомогою ножа і нарізаємо м’якоть невеликими скибочками. Щоб авокадо зберіг свій свіжий зелений колір і не потемніла, можна скропити його лимонним соком.

Яйця варимо протягом 10-12 хвилин до стану твердого жовтка, даємо повністю охолонути і очищаємо від шкаралупи. Нарізаємо довільними шматочками, співмірними з нарізкою інших компонентів.

На блюдо викласти шматочки огірків, полити майонезом (зручно видавлювати майонез з пакету з відрізаним куточком). Викласти зверху шматочки авокадо.

Розподілити на авокадо шматочки варених яєць і знову полити майонезом.

Пір’я зеленого лука промити, обсушити і дрібно нарізати. Зверху посипати салат подрібненою зеленою цибулею і присипати чорним меленим перцем. Рекомендується подавати відразу ж, поки салат не втратив свіжості і не виділив зайву рідину.

Приємного апетиту!

Новости