Легкий, але в той же час поживний салат навряд чи залишить байдужими тих, хто ретельно стежить за фігурою і принципів правильного харчування. Величезна кількість корисних мікроелементів і вітамінів – далеко не єдина гідність салату. Для його приготування вам не буде потрібно багато часу. Що стосується основного інгредієнта – квасолі, то замість консервованого продукту можна використати відварену квасолю.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Помідори свіжі – 6 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Лимонний сік – 1 шт.
- Квасоля біла – 350 гр.
- Часник – 1 зуб.
- Гірчиця – 1 ст. л.
- Листовий салат – 1 пучок
- Маслини – 15 шт.
- Базилік свіжий – 1 пучок
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Приправа (на вибір) – за смаком
Процес приготування:
Готувати салат з білою квасолею і помідорами просто! Якщо замість консервованої квасолі ви будете використовувати сушену, то вам необхідно заздалегідь її замочити, бажано на ніч, і після цього відварити до того стану, поки вона не стане м’якою.
Далі беремо часник і цибулю. Ці інгредієнти необхідно очистити і подрібнити. Потім у глибокій мисці змішати разом з лимонним соком, гірчицею, рослинним маслом, спеціями і рубаним базиліком. Все ретельно перемішуємо.
Тепер беремо помідори розрізаємо на чотири частини.
Промиваємо листя салату і рвемо на шматочки.
Всі інгредієнти відправляємо в салатник: квасолю, помідори, маслини, листя салату. Все ретельно перемішуємо, присмачую заправкою і знову перемішуємо. Салат готовий.
Новости