Буряк містить велику кількість вітамінів. З буряка готують салати, закуски і супи. Буряк вживають в їжу як в сирому, так і в готовому вигляді. Я пропоную рецепт цікавого салату з сирих буряків. Салат готується швидко і просто з доступних продуктів.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Буряк – 2 шт.
  • Груша – 2 шт.
  • Сир Фета – 100 гр.
  • М’ята сушена – за смаком
  • Лимон – 2 шт.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Мед – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати салат з буряка сиром. Спочатку приготуйте заправку для салату. Лимони добре промийте. За допомогою дрібної терки зніміть цедру одного лимона. Лимони розрізати навпіл, і з допомогою спеціального пристосування вичавіть з них сік. У ємність, де буде настоюватися заправка, вилийте свіжовичавлений лимонний сік, додайте цедру лимона, мед і рослинне масло. Добре перемішайте.

Буряк добре промийте. Очистіть від шкірки. Наріжте очищену буряк тонкими скибочками або натріть на крупній тертці. Спосіб нарізки виберіть самостійно.

Груші добре вимийте.

Промиті і обсушені груші наріжте або натріть так само, як буряк.

Свіже листя м’яти ретельно промийте, обсушіть і дрібно нарубаєте ножем. Досить буде 1,5-2 столових ложок.

М’який сир Фета поломайте руками на невеликі шматочки.

На красиве блюдо викладіть нарізані буряки і грушу, поламаний сир, дрібно посічену м’яту, полийте настоявшейся заправкою, посоліть і поперчіть. Акуратними рухами перемішайте. Насолоджуйтеся смачним і корисним салатом!

Приємного апетиту!

Новости