Варто спробувати цей ситний салат з відварною брокколі і обсмаженими грибами, щоб він назавжди став вашим фаворитом. Корнішони добре поєднуються з м’ясом і квасолею, гармонують з капустою. Поки варяться одні продукти – займіться підготовкою інших, тоді приготування не займе багато часу. Неповторний аромат і смак салату запам’ятається надовго, а гості попросять у вас рецепт цієї незвичайної закуски.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Квасоля консервована – 1 банка
- Капуста Брокколі – 400 гр.
- філе Куряче – 1 шт.
- Печериці свіжі – 400 гр.
- Корнішони або Огірки солоні – 3 – 4 шт.
- Масло вершкове – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Майонез – 100 гр.
Процес приготування:
Рецепт салату із броколі і грибами гранично простий! Курячу грудку промийте під проточною водою, покладіть в киплячу воду з лавровим листом і перцем горошком або іншими приправами, варіть до готовності близько 20 хвилин.
Залиште філе остигати в бульйоні, так воно буде більш соковитим. Дістаньте тепле м’ясо та помістіть його на тарілці.
Одночасно в каструлі закип’ятіть воду, посоліть її і покладіть брокколі, поваріть на середньому вогні 2-3 хвилини, щоб вона залишилася хрусткою. Готовність перевірте, проткнувши кінчиком ножа стебло, він повинен стати м’яким, але залишитися при цьому пружним.
Перекладіть капусту на друшляк і промийте дуже холодною водою, щоб зупинити процес варіння і зберегти насичений колір овоча. Перекладіть її на тарілку для повного остигання.
Гриби очистіть, промийте і наріжте середніми шматочками.
Обсмажте гриби на розігрітій сковороді з маслом до золотистого кольору.
З м’яса зрізайте кісточки, жир і плівки і наріжте середніми шматочками.
Остиглу брокколі розділіть на дрібні суцвіття, і наріжте невеликими частинами.
Корнішони (солоні огірки) подрібніть кубиком, у домашніх огірків при необхідності зріжте жорстку шкірку. Квасоля перекладіть в друшляк і добре промийте під водою, перемішуючи ложкою. Залиште стекти з неї рідину.
Складіть всі охолоджені компоненти в салатниці, покладіть майонез і змішайте. Зніміть пробу і при бажанні поперчіть і досоліть. Подавайте скоріше салат до столу і насолоджуйтеся! Приємного апетиту!
Салат з куркою, грибами і майонезом Салат з куркою, грибами і маринованими огірками Салат з куркою, грибами і огірком Салат з куркою, грибами і солоним огірком Салати з куркою Салати з куркою і грибами