Варто спробувати цей ситний салат з відварною брокколі і обсмаженими грибами, щоб він назавжди став вашим фаворитом. Корнішони добре поєднуються з м’ясом і квасолею, гармонують з капустою. Поки варяться одні продукти – займіться підготовкою інших, тоді приготування не займе багато часу. Неповторний аромат і смак салату запам’ятається надовго, а гості попросять у вас рецепт цієї незвичайної закуски.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Квасоля консервована – 1 банка
  • Капуста Брокколі – 400 гр.
  • філе Куряче – 1 шт.
  • Печериці свіжі – 400 гр.
  • Корнішони або Огірки солоні – 3 – 4 шт.
  • Масло вершкове – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Майонез – 100 гр.

Процес приготування:

Рецепт салату із броколі і грибами гранично простий! Курячу грудку промийте під проточною водою, покладіть в киплячу воду з лавровим листом і перцем горошком або іншими приправами, варіть до готовності близько 20 хвилин.

Залиште філе остигати в бульйоні, так воно буде більш соковитим. Дістаньте тепле м’ясо та помістіть його на тарілці.

Одночасно в каструлі закип’ятіть воду, посоліть її і покладіть брокколі, поваріть на середньому вогні 2-3 хвилини, щоб вона залишилася хрусткою. Готовність перевірте, проткнувши кінчиком ножа стебло, він повинен стати м’яким, але залишитися при цьому пружним.

Перекладіть капусту на друшляк і промийте дуже холодною водою, щоб зупинити процес варіння і зберегти насичений колір овоча. Перекладіть її на тарілку для повного остигання.

Гриби очистіть, промийте і наріжте середніми шматочками.

Обсмажте гриби на розігрітій сковороді з маслом до золотистого кольору.

З м’яса зрізайте кісточки, жир і плівки і наріжте середніми шматочками.

Остиглу брокколі розділіть на дрібні суцвіття, і наріжте невеликими частинами.

Корнішони (солоні огірки) подрібніть кубиком, у домашніх огірків при необхідності зріжте жорстку шкірку. Квасоля перекладіть в друшляк і добре промийте під водою, перемішуючи ложкою. Залиште стекти з неї рідину.

Складіть всі охолоджені компоненти в салатниці, покладіть майонез і змішайте. Зніміть пробу і при бажанні поперчіть і досоліть. Подавайте скоріше салат до столу і насолоджуйтеся! Приємного апетиту!

Салат з куркою, грибами і майонезом Салат з куркою, грибами і маринованими огірками Салат з куркою, грибами і огірком Салат з куркою, грибами і солоним огірком Салати з куркою Салати з куркою і грибами