Брокколі дуже корисна для здоров’я. Креветки містять важливі мікроелементи. Заправка з натуральних кисломолочних продуктів не додасть зайвих сантиметрів на талії і допоможе травленню. Салат виходить не тільки смачним, але і повністю відповідає принципам правильного харчування. Для любителів морепродуктів і здорового способу життя – відмінне блюдо.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Капуста Брокколі – 500 гр.
- Креветки свіжі – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 100 гр.
- Болгарський перець солодкий – 2 шт.
- Сир бринза – 240 гр.
- Йогурт – 150 гр.
- Листовий салат – 3 пучка
- Масло оливкове – для смаження
Процес приготування:
Рецепт салату із броколі і креветками гранично простий! Готуємо продукти для салату: броколі промиваємо, ріпчасту цибулю (краще, якщо це буде червоний сорт для салатів) очищаємо, перець промиваємо й обсушуємо.
Броколі розбираємо на окремі суцвіття. Воду в каструлі доводимо до кипіння, підсолюємо. У киплячу воду опускаємо суцвіття брокколі і при кипінні середньої інтенсивності, відварюємо капусту протягом 5-7 хвилин. Після відварювання виймаємо шумівкою брокколі і опускаємо її в миску з крижаною водою. Такий контраст температур забезпечить збереження насиченого зеленого кольору.
Заморожені креветки промиваємо гарячою водою, щоб крижана глазур відтанула. Креветки покласти в миску і заливаємо окропом. Даємо креветкам приготуватися, поки вода не стане теплою.
Червоний цибулю нарізаємо тонкими полукружиями. У сковорідці розігріваємо оливкове масло і викладаємо цибулю. Смажимо на середній температурі, поки цибуля не стане м’яким і трохи не зарум’яниться. Знімаємо сковороду з плити і витягаємо цибулю на окрему тарілку, даємо луку охолонути.
В тій же сковорідці, в якій обжаривался цибулю, готуємо перці. Доливаємо трохи олії, розігріваємо його, кладемо цілі перці. Обсмажуємо до вираженої скоринки з усіх сторін, вимикаємо плиту. Накриваємо кришкою і залишаємо на вимкненій плиті на кілька хвилин – перці відволожаться і буде простіше зняти верхню шкірочку.
Остиглі перці обробляємо: витягаємо плодоніжку і насінну коробочку і знімаємо шкірку. М’якоть нарізаємо невеликими шматочками. Креветки проціджуємо від рідини. Броколі розрізаємо шматочками трохи менше.
Для приготування заправки, в малої чаші подрібнювача змішуємо бринзу і натуральний йогурт. Солити не варто, так як бринза вже солона. Зверніть увагу, що якщо зробити таку заправку заздалегідь і дати їй постояти в холодильнику кілька годин, то вона загусне і стане більш текстурованою. Стала щільною заправку (див. фото) можна використовувати не тільки для салату, але і в якості бутербродной маси.
В салатницю викладаємо шматочки брокколі, пасеровану цибулю, креветки і червоний перець.
Всі інгредієнти акуратно перемішуємо, намагаючись не роздавити шматочки ніжною брокколі, і заправляємо отриманої заправкою.
Викладаємо готовий салат на блюдо для подачі прикрашаємо поверхню свіжою зеленню або шматочком суцвіття брокколі. Рекомендується подавати салат відразу після приготування.
Приємного апетиту!
Салат з креветками і листям салату Салат з креветками і сиром Салати з морепродуктами