Салат з буряка і яблук сподобається всім, хто любить незвичайне поєднання солоного і солодкого. Салат виходить не тільки смачним, але і корисним. Такий салат можуть вживати в їжу навіть діти. Якщо у вас є готова буряк, то ароматний салат можна приготувати за лічені хвилини.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Буряк – 2 шт.
  • Родзинки – 50 гр.
  • Яблука – 2 шт.
  • Оцет яблучний 6% – 2 ч. л.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати салат з буряка і яблук? Якщо у вас є готова буряк – це значно заощадить ваш час. Якщо ж готової буряків немає, зваріть її. Попередньо добре промийте під проточною водою.

Викладіть в каструлю і залийте холодною водою, щоб буряк була повністю покрита. Доведіть буряк до кипіння і відваріть в середньому близько години на повільному вогні. Час варіння залежить від кількості та розміру буряків. Готову буряк остудіть в холодній воді.

Яблука добре вимийте, висушіть, виріжте серцевину, за бажанням очистіть від шкірки. Наріжте дрібним кубиком або натріть на крупній тертці, спосіб нарізки залежить від вашої фантазії. Подрібнені яблука викладіть в підготовлений салатник.

Готову охолоджену буряк очистіть.

Наріжте або натріть таким же способом, як і яблука, і відправте в салатник.

Підготовлений родзинки добре промийте, просушіть і викладіть в салатник до решти інгредієнтів. Сухофрукти вибирайте за своїм бажанням, також відмінно підійде чорнослив або курага.


Заправте салат оливковою олією і яблучним оцтом, добре перемішайте. Додайте сіль і перець за смаком, ще раз перемішайте.

Готовий салат подавайте в загальному салатнику або порційно.

Приємного апетиту!

Новости