Салат з буряка і яблук сподобається всім, хто любить незвичайне поєднання солоного і солодкого. Салат виходить не тільки смачним, але і корисним. Такий салат можуть вживати в їжу навіть діти. Якщо у вас є готова буряк, то ароматний салат можна приготувати за лічені хвилини.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Буряк – 2 шт.
- Родзинки – 50 гр.
- Яблука – 2 шт.
- Оцет яблучний 6% – 2 ч. л.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати салат з буряка і яблук? Якщо у вас є готова буряк – це значно заощадить ваш час. Якщо ж готової буряків немає, зваріть її. Попередньо добре промийте під проточною водою.
Викладіть в каструлю і залийте холодною водою, щоб буряк була повністю покрита. Доведіть буряк до кипіння і відваріть в середньому близько години на повільному вогні. Час варіння залежить від кількості та розміру буряків. Готову буряк остудіть в холодній воді.
Яблука добре вимийте, висушіть, виріжте серцевину, за бажанням очистіть від шкірки. Наріжте дрібним кубиком або натріть на крупній тертці, спосіб нарізки залежить від вашої фантазії. Подрібнені яблука викладіть в підготовлений салатник.
Готову охолоджену буряк очистіть.
Наріжте або натріть таким же способом, як і яблука, і відправте в салатник.
Підготовлений родзинки добре промийте, просушіть і викладіть в салатник до решти інгредієнтів. Сухофрукти вибирайте за своїм бажанням, також відмінно підійде чорнослив або курага.
Заправте салат оливковою олією і яблучним оцтом, добре перемішайте. Додайте сіль і перець за смаком, ще раз перемішайте.
Готовий салат подавайте в загальному салатнику або порційно.
Приємного апетиту!
Новости