Взимку вибір сезонних овочів зовсім невеликий, а так хочеться насолодитися смачним і корисним легким салатом. На допомогу прийде чудовий рецепт салату з запеченої і маринованої буряком, яка дуже вдало поєднується з солонуватим смаком сиру Фету і волоськими горіхами.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Сир Фета – 100 гр.
  • Листовий салат – 6 – 7 шт.
  • Волоський горіх – 50 гр.
  • Насіння соняшнику – 20 гр.
  • Буряк – 300 гр.
  • Для маринаду: –
  • Масло оливкове – 3 ст. л.
  • Бальзамічний оцет – 2 ст. л.
  • Мед – 0.5 ч. л.
  • Сіль – 0.25 ч. л.

Процес приготування:

Буряк очищаємо від шкірки, промиваємо. Кладемо її у два шари фольги і щільно закутуємо. Кладемо у форму і ставимо в духовку запікатися при 200 градусах на 60-70 хвилин до м’якості. Запечена буряк зберігає всі вітаміни, відповідно, вона набагато корисніше відварний.

Готуємо маринад: у глибокій мисочці змішуємо мед, оливкова олія, бальзамічний оцет і додаємо сіль. Перемішуємо ложкою до однорідності і залишаємо на 2-4 хвилини, за цей час мед і сіль розтануть.

Запечену буряк дістаємо з духовки, розгортаємо фольгу і даємо буряках охолонути. Нарізаємо буряк тонкими скибочками.

Буряк кладемо в глибоку тарілку, заливаємо маринадом, перемішуємо і залишаємо маринуватися на 2-3 години.

Листя салату промиваємо під проточною водою, даємо обсохнути і рвемо руками на невеликі шматочки. Кладемо в салатник.

На листя салату викладаємо буряк з маринадом. Сир Фету нарізаємо невеликими кубиками, додаємо в салат. Волоські горіхи промиваємо і підсушуємо на сухій сковороді на середньому вогні 4-5 хвилин. Даємо горіхам охолонути і додаємо їх в салат. Очищені насіння соняшнику також підсушуємо на сковороді 2-3 хвилини і відправляємо в салат. Наш салат готовий, приємного апетиту!

Новости