Салат з червоного буряка на зиму, нарізаною кубиками, виходить соковитим, солодкуватим. Відмінно підходить для приготування вінегретів і бурячників. Крім того, цей салат після розтину банки можна доповнювати за своїм смаком волоськими горіхами, рассольными сирами, заправляти оливковою олією або соєвим соусом.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Буряк – 2 кг
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Сіль – 30 гр.
  • Вода – 1 л
  • Гвоздика – за смаком
  • Перець запашний мелений – за смаком
  • Оцтова есенція – 1 ст. л.
  • Лавровий лист – за смаком
  • Кориця мелена – на смак

Процес приготування:

Рецепт приготування салату з червоного буряка на зиму смачний! Буряк перебрати, відірвати бадилля, помити зі щіткою.

Зварити коренеплоди в мундирі до м’якого стану, перекласти в крижану воду і дати охолонути. Почистити буряк від шкірки, порізати кубиками невеликого розміру. Банки промити содовим розчином, обполоснути. Кришки прокип’ятити. Банки простерилізувати будь-яким зручним способом. Покласти на дно банки по щіпці кориці, 1 бутону гвоздики, 1 лавровому листу і 3-4 горошини запашного перцю.

Наповнити підготовлені банки кубиками буряків. Для маринаду влити в каструлю воду, всипати цукровий пісок із сіллю, після закипання варити ще 3 хв. Скласти марлю в 4 шари, процідити через неї маринад, довести знову до кипіння. Додати оцтову есенцію, прибрати з вогню. Цей маринад залити в банки на буряки. Банки прикрити кришками і стерилізувати близько 10 хв.

Заготовки закатати, перевернути банки на кришки, вкрити ковдрою і дати повністю охолонути. Прибрати в холод на зберігання. Після відкриття банки зберігати в холодильнику.

Приємного апетиту!

Салат з буряка пальчики оближеш на зиму Салати без помідорів на зиму Салати без цибулі на зиму Салати у власному соку на зиму