Лечо з огірків і перців найкраще готувати в томатній пасті. Так страва вийде особливо соковитим, а огірки збережуть свої хрусткі властивості! Це дуже смачна і апетитна овочева закуска!


Інгредієнти: на 3 л.

  • Огірки – 3 кг
  • Помідори свіжі – 1,5 кг
  • Болгарський перець солодкий – 4 шт.
  • Часник – 8 – 10 зуб.
  • Суміш перців – 2 ч. л.
  • Кінза – за бажанням
  • Базилік свіжий – за бажанням
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Сіль – 50 гр.
  • Оцет столовий 9% – 100 мл
  • Масло рослинне – 60 мл
  • Листя чорної смородини – 3 шт.
  • Листя хрону – 3 шт.

Процес приготування:

Як почати готувати лечо з огірків і перцю в томатній пасті на зиму? Перед готуванням огірки потрібно промити і замочити їх у холодній воді, щоб з них пішла гіркота. Це також зробить огірочки особливо хрусткими.

Далі нарізаємо невеликими гуртками.

Перці і помідори також промиваємо. Перець очищаємо від насіння і нарізаємо смужками невеликого розміру, а помідори пюрируем з допомогою блендера.

Відправляємо підготовлені продукти в каструлю, додаємо рослинне масло, цукровий пісок, сіль, листя смородини і хрону. Відправляємо все на плиту, доводимо до кипіння і на помірному вогні варимо ще півгодини.

В кінці варіння додаємо оцет, розмішуємо лечо і розкладаємо його в стерилізовані банки, закочує їх кришками.

Приємного апетиту!

Лечо з огірками на зиму Лечо з огірками пальчики оближеш на зиму Лечо з перцем і часником Лечо з перцю і помідорів без стерилізації на зиму Лечо з перцю на зиму Салати без моркви на зиму Салати без цибулі на зиму