Пропоную приготувати смачний і досить ситний салат з грибами і м’ясом. Салат краще готувати з вечора, щоб він добре просочився за ніч. Щоб заощадити час приготування: зваріть необхідні інгредієнти заздалегідь.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Свинина – 500 гр.
- Печериці свіжі – 400 гр.
- Картопля – 3 шт.
- Сир – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 3 шт.
- Морква – 3 шт.
- Яйце – 3 шт.
- Майонез – за смаком
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Лавровий лист – за смаком
- Перець чорний горошок – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Рецепт салату з грибами і м’ясом простий у приготуванні! Першим ділом поставте варитися моркву і картоплю. Помийте овочі, викладіть в глибоку каструлю, посоліть, залийте водою. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть до повної готовності близько 30 хвилин.
Готові овочі викладіть на тарілку для повного остигання. Картопля очистіть, натріть на дрібній тертці.
Картопляний шар викладіть на блюдо, на якому будете збирати салат.
Печериці очистіть і наріжте шматочками середнього розміру.
Ріпчасту цибулю очистіть і дрібно наріжте.
На добре розігріту сковороду налийте невелику кількість рослинного масла. Викладіть нарізану ріпчасту цибулю, обсмажте до рум’яного кольору, додайте нарізані печериці, періодично помішуючи, обсмажте до повного випаровування рідини. Остудіть готові гриби.
Остиглі гриби викладіть на картопляний шар і рівномірно розподіліть.
Очистіть зварену моркву і натріть на дрібній тертці.
Розподіліть морквяний шар поверх грибів.
Промажте найбільшою кількістю майонезу.
М’якоть свинини промийте під проточною водою. Викладіть в каструлю, залийте водою, додайте лавровий лист і перець горошком. Доведіть каструлю до кипіння, зніміть піну, яка утворилася з допомогою шумівки. Зменшіть вогонь і варіть м’ясо близько години. Посоліть за15 хвилин до готовності.
Готове м’ясо остудіть і наріжте дрібним кубиком.
Викладіть наступним шаром.
Щедро змастіть майонезом.
Відваріть курячі яйця. Очистіть від шкаралупи.
Очищені яйця натріть на дрібній тертці
Викладіть на м’ясний шар. Добре промажте майонезом.
Твердий сир натріть на дрібній тертці.
Рівномірно розподіліть наступним шаром. Промажте майонезом.
Готовий салат охолодіть в холодильнику протягом двох годин. Після закінчення часу подавайте салат до столу.
Приємного апетиту!
Новости