Квашена капуста у власному соку – особливо корисна варіація даного страви, так як при її приготуванні не використовується оцет, а квашення відбувається тільки за допомогою цукру і солі. Готується така закуска досить просто, а в результаті капуста виходить соковитою і хрусткою.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Капуста білокачанна – 2 кг
  • Морква – 2 шт.
  • Сіль – 2 склянки
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.

Процес приготування:

Приступимо до приготування квашеної капусти у банку 3 літри у власному соку на зиму. Приступимо до приготування квашеної капусти у банку 3 літри у власному соку на зиму. Дрібно шаткуємо капусту.

Моркву натираємо на крупній тертці.

Змішуємо овочі, посипаємо їх сіллю.

Додаємо цукор і знову ретельно перемішуємо.

Закладаємо капусту в банку, гарненько її утрамбовуючи.

Прикриваємо горловину банки марлею і поміщаємо її в глибоку миску.

Залишаємо капусту кваситься протягом 3 днів. Через день протикаємо її тонкої палицею, щоб випустити скупчилися гази.

Подавати капусту можна до будь-якого гарячого страви, а також в якості закуски до алкоголю. Приємного апетиту!

Новости