Пропонуємо приготувати яскравий вітамінний овочевий салат з грибами і сиром. Родзинка салату в тому, що сир використовується різних сортів – а в поєднанні з печерицями і волоськими горіхами це дає насичений об’ємний смак. Для базової овочевої маси використовуємо комбінацію зелені і капусти – тут можна проявляти фантазію і додавати улюблену «рослинність».
Інгредієнти: на 4 порції.
- Зелень – 200 гр.
- Капуста білокачанна – 70 гр.
- Капуста червонокачанна – 70 гр.
- Помідори черрі – 12 шт.
- Печериці свіжі – 2 – 3 шт.
- Лимонний сік – 2 ст. л.
- Морква – 1 шт.
- Сир Пармезан – 70 гр.
- Сир Моцарелла – 100 гр.
- Волоський горіх – 100 гр.
Процес приготування:
Щоб приготувати салат з грибами і сиром, салатну зелень промиваємо, обсушуємо і викладаємо в широку салатницю. За бажанням, можна порвати руками листя на менші шматочки. Крім рукколи та айсберга можна також використовувати зелень шпинату, радичио, листя простого зеленого салату і ін
Білокачанну капусту тонко шаткуємо, злегка мнемо руками, щоб пом’якшити її і висипаємо в салатницю. Так само чинимо і з червонокачанної капустою. Помідори черрі промиваємо, обсушуємо і додаємо до решти інгредієнтів. Якщо помідори крупноваты, їх можна нарізати половинками. Якщо використовуєте звичайні помідори, їх потрібно нарізати кубиками і злити сік, що виділився.
Печериці обтираем вологою ганчіркою, нарізаємо тонкими слайсами. Викладаємо печериці в окрему невелику миску і заливаємо лимонним соком. Посипаємо дрібкою солі і білого меленого перцю, акуратно перемішуємо, щоб не поламати, і витримуємо п’ять-десять хвилин. Після цього викладаємо гриби (без маринаду) в загальну салатницю.
Моркву промиваємо, обсушуємо і очищаємо від верхньої шкірки. Натираємо на тертці з вузькими отворами. Висипаємо в салатницю.
Обидва види сиру нарізаємо маленькими кубиками й викладаємо їх до решти інгредієнтів.
Ізюм добре промиваємо теплою водою й обсушуємо паперовим рушником. Немає необхідності розмочувати родзинки до м’якості, він повинен залишатися у формі сухофрукта.
Волоські горіхи підсушуємо на сухій сковороді протягом п’яти-семи хвилин. Даємо їм повністю охолонути і додаємо в салатницю.
Поливаємо все компоненти оливковою олією холодного віджиму, бальзамічним оцтом, додаємо сіль і білий мелений перець за смаком, акуратно перемішуємо з допомогою двох вилок.
Рекомендується подавати салат відразу після приготування.
Приємного апетиту!
Новости