Фунчоза по-корейськи – пікантне блюдо з багатою різноманітністю смачних і корисних овочів, яке припаде до душі любителям азіатської кухні. Блюдо просте і легке в приготуванні, не відніме у вас багато часу.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Фунчоза – 200 гр.
  • Огірки – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Часник – 5 зуб.
  • Болгарський перець солодкий (жовтий) – 1 шт.
  • Болгарський перець солодкий (червоний) – 1 шт.
  • Соєвий соус – 2 ст. л.
  • Оцет рисовий – 2 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Перець червоний мелений – за смаком
  • Кунжут – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Готувати салат з фунчозы по-корейськи просто! Фунчозу помістіть в заздалегідь підготовлений окріп на 5-7 хвилин, потім злийте її через сито або друшляк, промити питною водою.

Моркву ретельно вимийте і очистіть за допомогою овочечистки, натріть на тертці для моркви по-корейськи або нашаткуйте тонкою соломкою гострим ножем. Огірки помийте, обсушіть і наріжте тонкою соломкою. Болгарський перець різного кольору помийте, видаліть серцевину з насінням і наріжте тонкими скибочками.

Добре розігрійте сковороду і постійно помішуючи, обсмажте кунжутне насіння до золотистого кольору.

Болгарський перець, нарізаний соломкою, відправте до смаженій кунжуту, додавши трохи рослинного масла і обсмажте пару хвилин, періодично помішуючи. У глибокій ємності з’єднайте моркву й огірки. Додайте болгарський перець з кунжутом. Викладіть готову рисову локшину. Все добре перемішайте.

Часник очистіть від лушпиння і дрібно нарубаєте, викладіть в невелику ємність, додайте рисовий оцет, соєвий соус, рослинна олія, сіль, гострий мелений перець, чорний мелений перець. Ретельно перемішайте. Полийте приготованою заправкою фунчозу з овочами і ретельно перемішайте. Готову фунчозу розкладіть по порціях і насолоджуйтеся стравою.

Приємного апетиту!

Новости