Екзотичну гостру закуску легко приготувати вдома. Оригінальний салат з шиітаке і спеціями, як не можна краще підійде для особливого вечері.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Гриби сушені Шиітаке – 20 гр.
- Болгарський перець солодкий – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Масло рослинне – для смаження
- Масло кунжутне – 1 ч. л.
- Кунжут – 1 ч. л.
- Часник – 1 зуб.
- Соєвий соус – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати салат з грибами шиітаке? Перед приготуванням сухі гриби шиітаке заливаємо холодною водою на 45 хвилин. Потім тонкими довгими скибочками нарізаємо болгарський перець і цибулю.
Розігріваємо сковороду з рослинним і кунжутним маслом. На середньому вогні обсмажуємо цибулю і перець протягом 5 хвилин.
Додаємо до піджарки соєвий соус, сіль і перець. Перемішуємо. Вогонь можна зробити поменше.
Додаємо розмочені гриби і продовжуємо обсмажувати на повільному вогні ще 5-7 хвилин.
Викладаємо, підсмажену в спеціях суміш, в порційні тарілки, посипаємо кунжутним насінням. Даємо трохи охолонути і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Новости