Екзотичну гостру закуску легко приготувати вдома. Оригінальний салат з шиітаке і спеціями, як не можна краще підійде для особливого вечері.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Гриби сушені Шиітаке – 20 гр.
  • Болгарський перець солодкий – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Масло рослинне – для смаження
  • Масло кунжутне – 1 ч. л.
  • Кунжут – 1 ч. л.
  • Часник – 1 зуб.
  • Соєвий соус – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати салат з грибами шиітаке? Перед приготуванням сухі гриби шиітаке заливаємо холодною водою на 45 хвилин. Потім тонкими довгими скибочками нарізаємо болгарський перець і цибулю.

Розігріваємо сковороду з рослинним і кунжутним маслом. На середньому вогні обсмажуємо цибулю і перець протягом 5 хвилин.

Додаємо до піджарки соєвий соус, сіль і перець. Перемішуємо. Вогонь можна зробити поменше.

Додаємо розмочені гриби і продовжуємо обсмажувати на повільному вогні ще 5-7 хвилин.

Викладаємо, підсмажену в спеціях суміш, в порційні тарілки, посипаємо кунжутним насінням. Даємо трохи охолонути і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Новости