Готуючи закачування на зиму, багато господинь нехтують заготовками салатів. А адже це справжнє джерело багатьох вітамінів. Неймовірно смачним і апетитним виходить салат з кабачків і перцю з цибулею і морквою. Він стане відмінною добавкою для безлічі страв!
Інгредієнти: на 2 порції.
- Кабачки – 2 кг
- Болгарський перець солодкий – 1 кг
- Помідори свіжі – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 500 гр.
- Морква – 2 шт.
- Масло соняшникове – 400 мл
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Сіль – 55 гр.
- Оцет столовий 9% – 2 ч. л.
- Часник – 1.5 головка
- Томатна паста – 3 ст. л.
- Перець червоний мелений – 0,5 ч. л.
- Сіль – за смаком
- Зелень – за смаком
Процес приготування:
Готувати салат з кабачків, перцю, моркви та цибулі легко! Цибулю очищаємо від лушпиння і ріжемо півкільцями. Моркву натираємо на крупній тертці. Обсмажуємо їх на рослинному маслі до м’якого стану.
Помідори ріжемо шматочками і відправляємо їх до цибулі на 10 хв
Тепер нарізаємо кубиками кабачки і перці. Викладаємо все на сковороду, заправляємо спеціями і сіллю і тушкуємо 20 хв. Якщо масло википить, підливаємо його знову.
Часник і зелень дрібно кришимо. Додаємо їх у салат, а також кладемо туди томатну пасту. Продовжуємо тушкувати овочі ще півгодини, періодично помішуючи.
Розкладаємо салат по стерилізованим банкам, не забудьте подбати про те, щоб ложки і кришки теж були стерильними. Закатуємо і даємо йому повністю охолонути. Ставимо в прохолодне місце.
Приємного апетиту!
Салат з кабачків з часником на зиму Салат з кабачків і моркви на зиму Салат з кабачків, цибулі та моркви на зиму Салат з моркви на зиму Салат з помідорів з цибулею і маслом на зиму Салат з помідорів, моркви і часнику на зиму Салат з червоних помідорів на зиму