Багато господині вибирають більш прості рецепти закаток на зиму, і дуже навіть дарма. Салат з овочів і рису володіє прекрасним, насиченим смаком. Він дуже поживний, ситний і корисний. А його приготування не займе багато часу!


Інгредієнти: на 4 л.

  • Помідори свіжі – 2,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 кг
  • Болгарський перець солодкий – 1 кг
  • Морква – 1 кг
  • Олія соняшникова – 1 ст.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Рис білий – 1,5 склянки

Процес приготування:

Як почати готувати салат з рисом на зиму без оцту? Цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо невеликими кубиками. Після цього беремо велику каструлю на 6 літрів або казан такого ж розміру. Вливаємо половину рослинного масла й обсмажуємо цибулю 15 хв.

За цей час підготуємо морква, очищаємо її і натираємо її на крупній тертці. Додаємо її в казан до цибулі і також смажимо ще 10 хв.

Тепер готуємо перець очищаємо від насіння і нарізаємо квадратиками. Також нарізаємо помідори. Змішуємо з овочами в казані, додаємо рослинне масло і смажимо 40 хв.

В цей час рис заливаємо окропом, накриваємо кришкою і залишаємо на 30 хв.

Додаємо рис, а також сіль, цукор і перець. І залишаємо на помірному вогні ще на 30 хв.

Розкладаємо готовий салат в стерилізовані банки і закатуємо.

Приємного апетиту!

Овочеві салати без стерилізації на зиму Салат з перцю і моркви на зиму Салат з перцю, моркви та цибулі на зиму Салат з помідорів з цибулею і маслом на зиму Салат з помідорів, перцю і цибулі Салати без капусти на зиму Салати без оцту на зиму Салати без часнику на зиму