Хочу поділитися рецептом цікавого і незвичайного салату з кабачків з медом. Салат простий і швидкий у приготуванні. Відмінно підійде в якості легкого доповнення до основної страви або як гарнір до м’яса або птиці.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Кабачки – 500 гр.
- Оцет яблучний 6% – 3 ст. л.
- Зелень – за смаком
- Часник – 1 зуб.
- Мед – 2 ч. л.
- Масло рослинне – 60 мл
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати салат з кабачків з медом? Підготуйте всі необхідні інгредієнти для салату з кабачків. Ретельно вимийте кабачки або цукіні. Вибирайте молоденькі овочі з тонкою шкіркою. Молоді кабачки ніжні на смак і швидко маринуються.
Вимиті кабачки обсушіть з допомогою паперових рушників, і обріжте кінчики.
Підготовлені кабачки тонко наріжте гострим ножем, але краще скористайтеся кухонним комбайном.
Нарізані кабачки викладіть в глибоку ємність, посоліть і залиште приблизно на 20-30 хвилин.
Приготуйте заправку для салату. У невеликій ємності змішайте необхідну кількість рослинного масла, яблучного оцту, меду, кухонної солі і чорного меленого перцю. Ретельно перемішайте до однорідної консистенції.
Ретельно улюблену зелень промийте під холодною проточною водою, струсіть зайву вологу і подрібніть гострим ножем.
Часник очистіть від лушпиння і промийте.
Очищений часник наріжте тонкими пластинками.
З кабачків злийте виділилася рідина.
Кабачки полийте приготованою заправкою і ретельно перемішайте. Додайте подрібнену зелень і часник. Знову перемішайте.
Оберніть харчовою плівкою і приберіть в холодильник приблизно на годину.
Готовий салат з кабачків подавайте на стіл. Раджу відразу готувати великими порціями, так як ароматний салат з кабачків з медом моментально відлітає зі столу.
Приємного апетиту!
Новости