Повністю натуральний сік з домашніх райських яблук – це дієтичний напій, який можна пити без обмежень, без шкоди для фігури, і навпаки насичувати тим самим, свій організм вітаміном С і корисними кислотами.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Ранетки – 3 кг
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати сік з ранеток через соковижималку на зиму. Підготуємо фрукти: яблука гарненько промиваємо, знімаємо шкірку і нарізаємо довільно, обов’язково видаливши насінну коробочку, і відправляємо в соковижималку.

Отриманий сік виливаємо в емальований тазик відповідного розміру і залишаємо на півгодини. За цей час піна стане більш щільною і її буде набагато легше зняти з поверхні соку.

В отриману суміш додаємо кілька столових ложок цукрового піску і ретельно перемішуємо до повного розчинення кристалів.

Посуд ставимо на повільний вогонь і при постійному помішуванні, практично доводимо до кипіння. Однак кип’ятити рідина не варто, температуру потрібно тримати близько 90 градусів, щоб з соку не выпарились всі корисні мікроелементи. Як тільки вміст тазу почне пузиритися – знімаємо з вогню.

Гарячий сік розливаємо по заздалегідь простерилизованным банкам і закатуємо. Термін зберігання такого напою близько року. Приємного апетиту!

Новости