Красивий і ароматний корейський салат з морквою смачний і пікантний. Приготуйте його до святкового столу заздалегідь, щоб овочі встигли промаринуватися в соєвому соусі з оцтом, і насолоджуйтеся цієї апетитної і корисною закускою.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Кабачки (молоді) – 1 шт.
  • Сіль – 0.5 ч.л.
  • Цукор-пісок – 0.5 ч. л.
  • Кунжут – 1 ч. л.
  • Соєвий соус – 2 ст. л.
  • Оцет рисовий – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Морква – 1 шт.
  • Пластівці перцю чилі – 0.5 ч. л.
  • Часник – 2 зуб.

Процес приготування:

Для того щоб приготувати салат з кабачків з оцтом, молоді кабачки вимийте і обріжте у них хвостики і грубі нарости. Моркву очистіть, сполосніть і натріть на корейській тертці або надайте ножем форму тонкої соломки.

Нарізайте кабачок тонкими полукружками.

Моркву перекладіть в миску, посипте сіллю і залиште на 10 хвилин для утворення соку.

Кабачок викладіть в контейнер і поцукруйте, полийте оцтом посоліть дрібкою солі і перемішайте, закрийте контейнер кришкою і акуратно струснувши його кілька разів. Залиште кабачок на 10 хвилин замаринуватися.

Моркву трохи відіжміть руками і з’єднайте з кабачком, перемішайте і посипте кунжутом.

На сковороді розігрійте олію і всипте червоний перець. На малому вогні прогрійте приправу ½ хвилини, щоб масло стало ароматним.

Видавіть очищений і промитий часник в овочі і полийте гарячим ароматним маслом.

Влийте соєвий соус, перемішайте і закрийте салат кришкою. Поставте закуску в холодильник на 2 години.

Приємного апетиту!

Новости