Вишуканий делікатесний салат, який нікого не залишить байдужим. Для любителів морепродуктів – ідеальний варіант. Дуже нарядно виглядає таке блюдо, якщо приготувати його листковим способом, укладаючи інгредієнти рівномірно один на одного. Салат відразу сприймається як особливе святкове частування, навіть якщо приготовлений на швидку руку в якості сімейного вечері. Щоб форма листкового салату не порушувалася, а інгредієнти було простіше укладати, використовуйте кулінарне кільце. Якщо такого пристосування немає, його легко спорудити з фольги, попередньо склавши її в пару шарів.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кальмари – 300 гр.
  • Креветки свіжі – 200 гр.
  • Ікра червона – 100 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Майонез – за смаком
  • Зелень – для прикраси

Процес приготування:

Щоб приготувати салат з кальмарами, креветками, червоною ікрою і яйцями, відварюємо картоплю і яйця. Бульби ретельно промиваємо, але не очищаємо, варимо в мундирі в підсоленій воді. За десять хвилин до готовності картоплі кладемо до нього яйця і довариваем всі разом – так швидше і зручніше. Зливаємо відвар, а картопля і яйця залишаємо остигати.

Кальмарів перед приготуванням необхідно повністю розморозити. Після розморожування тушки промиваємо і очищаємо від поверхневої плівки. Відварюємо підготовлених кальмарів в підсоленій воді: час варіння – не більше двох хвилин. Потім даємо тушкам охолонути.

Креветки промиваємо і поміщаємо в глибоку миску. Заливаємо їх окропом і витримуємо в ньому три-чотири хвилини. Потім відкидаємо морепродукти на друшляк і даємо всієї рідини стекти. З готових креветок знімаємо панцир і видаляємо хвостики.

Охололих кальмарів нарізаємо тонкими кільцями або соломкою, за бажанням.

Зварені бульби картоплі очищаємо від шкірки і нарізаємо маленькими кубиками.

Банку з червоною ікрою розкриваємо – якісний продукт повинен мати круглі рівні ікринки, у тарі не повинно бути зайвої рідини.

Яйця очищаємо і ріжемо на половинки. Відокремлюємо білки від жовтків. Білки рубаємо дрібними шматочками довільної форми.

Тепер формуємо салат з підготовлених інгредієнтів. Встановлюємо на плоске блюдо кулінарне кільце і кладемо в нього шар картоплі. Злегка змащуємо майонезом і укладаємо кальмари. Знову тонкий шар майонезу, а потім – половина від усієї кількості червоної ікри. Далі січені білки яєць, майонез і креветки. Знову майонез і подрібнені жовтки (притискаємо їх виделкою або натираємо на дрібній тертці).

На поверхню салату викладаємо другу половину червоної ікри. Розрівнюємо її ложкою, щоб шар був рівним і акуратним. Салат готовий. Перед подачею можна дати салату настоятися в холодильнику протягом кількох годин. Так шари добре просочаться, смак страви стане насиченим. Щоб сервірувати салат, кільце обережно знімаємо, а поверхня прикрашаємо гілочкою свіжої зелені.

Приємного апетиту!

Салат з креветками і кальмарами Салат з креветками і майонезом Салат з креветками і яйцями Салат з креветками, кальмарами і червоною ікрою Салат з креветками, червоною ікрою і яйцем Салат з креветками, яйцем і майонезом Салати з кальмарами Салати з морепродуктами