Апетитний і легкий салат виходить з креветок і грейпфрукта. Нотки цитрусових чудово доповнюють морепродукт. Крім того, закуска багата корисними елементами і не зашкодить фігурі.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Креветки свіжі – 150 гр.
  • Рукола – 1 пучок
  • Грейпфрут – 1 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Волоський горіх – 4 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло оливкове – 2 ст. л.

Процес приготування:

Готувати салат з креветками, грейпфрутом і руколою легко! Підготуємо необхідні продукти для салату. Рукколу промиваємо й обсушуємо, занадто довгі стебла відрізаємо. Креветки варимо до готовності в підсоленій воді.

Приготуємо заправку. У тарілці змішати оливкову олію, вичавлений сік лимона, сіль, перець і подрібнений часник.

Готові креветки викладаємо в заправку і перемішуємо.

Грейпфрукт очищаємо від шкірки, потім розділяємо його м’якоть на рівні шматочки.

Очищаємо волоські горіхи, поділяємо їх на дрібні шматочки і підсушуємо на сковороді протягом 1 хвилини.

В салатницю акуратно викладаємо рукколу, креветки в заправці, грейпфрукт і посипаємо все це волоськими горіхами. Можна подавати до столу!

Салат з креветками і грейпфрутом Салат з креветками і руколою Салат з креветками і часником Салати з креветками Салати з морепродуктами