Нескладний у приготуванні салат з кальмарами, який відмінно підійде на святковий стіл. Можна всі інгредієнти змішати в салатниці в одну масу і заправити майонезом – буде смачно. А можна оформити страву по – іншому, укладаючи кожен компонент окремим шаром один на одного. Часу це займе трохи довше, але і результат вийде набагато привабливіше. Листкова подача салатів виглядають апетитно і відразу навіває святковий настрій.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кальмари – 6 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Кукурудза консервована – 1 банка
  • Сир Пармезан – 150 гр.
  • Яйце – 5 шт.
  • Огірки – 2 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
  • Майонез – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати салат з кальмарами, кукурудзою, сиром і яйцем? Кальмари попередньо чистимо і відварюємо, після чого охолоджуємо і нарізаємо тонкими смужками. На дно блюда укладаємо кулінарне кільце. Відмінно підходить кільце від форми для випічки тортів. Як варіант, можна оформити кільце і з фольги, склавши її в пару шарів для міцності. Всередину кільця рівномірно розподіляємо шар нарізаних кальмарів.

Поверх шару кальмарів робимо тонку майонезну сіточку або розмазуємо соус ложкою.

Ріпчасту цибулю очищаємо, промиваємо та нарізаємо тонкими прозорими полукружиями, які потім розбиваємо на півкільця. Поливаємо цибулю оцтом і залишаємо на десять хвилин для маринування. Потім віджимаємо цибульну масу від надлишку рідини і розподіляємо її поверх кальмарів. Знову покриваємо шар майонезній сіточкою.

Огірки промиваємо, обсушуємо, зрізаємо кінчики з обох сторін. Нарізаємо плоди тонкими поздовжніми пластинами, які потім шаткуємо соломкою. Викладаємо шар огірків, на який знову наносимо майонез.

Яйця попередньо варимо круто, охолоджуємо і очищаємо. Натираємо їх на крупній тертці і висипаємо рівномірно в кільце. Прослаиваем майонезом.

Твердий сир натираємо на тертці з великими отворами і укладаємо після яєць. Наносимо майонезну сіточку.

Банку з кукурудзою розкриваємо, зерна відкидаємо на друшляк і даємо стекти рідини. Викладаємо кукурудзу останнім шаром в кулінарне кільце і залишаємо без майонезу. Сформований салат відправляємо в холодильник і залишаємо просочуватися на два-три години.

Перед подачею кільце знімаємо, обережно піднявши його вгору або разомкнув стик. Листковий салат можна акуратно нарізати ножем і подавати порційно кожному гостю.

Приємного апетиту!

Салат з кальмарами і огірком Салат з кальмарами, кукурудзою і сиром Салат з кальмарами, кукурудзою, яйцем і огірком Салат з кальмарами, яйцем і кукурудзою Салат з кальмарами, яйцем і сиром Салат з кальмарами, яйцем і цибулею Салат з кальмарами, яйцем, огірком і цибулею