В зимовий сезон, коли свіжих запашних овочів не вистачає, а цікавих салатів хочеться, варто звернути увагу на пекінську капусту. Своєї повітряної текстурою вона здатна перетворити будь-який салат. Кальмари в поєднанні з «пекинкой», огірками і яйцем виходять дуже смачними і ніжними. Заправка на основі оливкової олії і лимонного соку додає такого салату ще більше соковитості і легкої пікантності.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кальмари – 500 гр.
  • Капуста пекінська – 300 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Огірки – 2 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Соєвий соус – 2 – 3 ст. л.
  • Масло оливкове – 2 – 3 ст. л.
  • Лимонний сік – 1 ст. л.
  • Цибуля зелена – 0.5 пучків

Процес приготування:

Рецепт приготування салату з кальмарами, яйцем, огірком і пекінською капустою смачний! Готуємо кальмари для салату. Якщо це цілісні тушки, то їх необхідно ретельно промити, зчистити ножем верхню шкірку і витягнути спинний хрящ. Якщо це вже нарізані кільця, то ніякої попередньої обробки не потрібно.

Поміщаємо кальмарів в глибоку миску і заливаємо крутим окропом. Час витримки тушок – три-чотири хвилини, кілець – одна-дві хвилини. Після пропарювання обливаємо кальмарів холодною водою для швидкого охолодження. Нарізаємо їх невеликими шматочками і поміщаємо в об’ємну миску.

Пекінську капусту і огірки промиваємо й обсушуємо рушником.

З капустяного листя зрізаємо білі жорсткі прожилки і шаткуємо їх тонкими смужками. Злегка мнемо руками нарізану капусту, щоб пом’якшити волокна і зменшити обсяг.

У огірків зрізаємо кінчики з обох сторін, щоб уникнути можливої гіркоти.

Нарізаємо їх тонкими поперечними четвертинками. Складаємо в миску до кальмарам підготовлені «пекинку» і огірки.

Яйця попередньо відварюємо круто, охолоджуємо і очищаємо від шкаралупи. Нарізаємо їх невеликими шматочками довільної форми, які потім викладаємо в салатницю.

Часник очищаємо від лушпиння, промиваємо і пропускаємо через прес.

Додаємо до салату часникову кашку, а також сіль, чорний мелений перець, соєвий соус, оливкова олія та лимонний сік.

Перемішуємо всі інгредієнти з заправкою. Пір’я зеленої цибулі промиваємо, обсушуємо, дрібно нарізаємо поперечними шматочками і посипаємо ними салат.

Готовий салат подаємо відразу після приготування, поки він не втратив свіжості.

Приємного апетиту!

Салат з кальмарами і огірком Салат з кальмарами і пекінською капустою Салат з кальмарами і цибулею Салат з кальмарами і яйцем Салат з кальмарами, яйцем і огірком Салат з кальмарами, яйцем і цибулею