Салати з кальмарами – завжди бажані гості на святковому столі. Цей варіант салату пропонуємо приготувати з вельми доступних продуктів, а подачу оформити в склянці листковим методом. Через прозорі стінки видно кожен інгредієнт, і виглядає все разом дуже апетитно: помаранчеві шматочки моркви з зеленими кубиками огірки упереміж з білими прошарками кальмарів і яєць. Прикрасити всю композицію можна зеленню, оливками і кількома кульками червоної ікри. Такий салат буде з’їдений в першу чергу, гарантовано!


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Кальмари – 3 шт.
  • Морква (варена) – 1 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Огірки – 1 шт.
  • Цибуля зелена – 0.5 пучків
  • Майонез – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Оливки для прикраси
  • Ікра червона – для прикраси
  • Листовий салат для прикраси

Процес приготування:

Готувати салат з кальмарами, морквою і яйцем просто! Кальмарів розморожуємо і ретельно миємо у великій кількості проточної води. Верхню плівку знімаємо, підчепивши ножем. Не забуваємо витягнути хрящову пластину. У каструлі доводимо до кипіння підсолену воду і опускаємо в неї підготовлені тушки. Варимо їх дві хвилини і витягаємо з відвару. Даємо охолонути.

Готуємо інші продукти для салату. Моркву відварюємо до м’якості, охолодити, очистити. Яйця варимо круто, даємо охолонути, очищаємо.

Моркву нарізаємо маленькими кубиками. Яйця ріжемо невеликими шматочками, відповідними морквяним кубиках.

Огірки промиваємо, обсушуємо, зрізаємо кінчики з обох сторін. Ріжемо овочі дрібними кубиками і відразу укладаємо їх першим шаром на дно сервірувальних склянок. Як варіант, можна використовувати і келихи. Охололих кальмарів нарізаємо короткою соломкою. Половину від усієї кількості рівномірно викладаємо поверх огірків. Змащуємо майонезом. Пір’я зеленої цибулі промиваємо, обсушиванием і нарізаємо дрібними поперечними шматочками. Посипаємо ними майонезний шар.

Потім укладаємо морквяні кубики і знову змащуємо майонезом. Останній шар – залишилися кальмари.

Поверхня прикрашаємо невеликими шматочками листя зеленого салату, оливками і червоною ікрою. Подавати такий салат рекомендується охолодженим. Тримати в холодильнику при цьому небажано довго – півгодини для охолодження буде достатньо.

Приємного апетиту!

Салат з кальмарами і огірком Салат з кальмарами і цибулею Салат з кальмарами і червоною ікрою Салат з кальмарами і яйцем Салат з кальмарами, яйцем і цибулею Салати з кальмарами