Ароматний пряний салат стане незвичайною закускою для вашого столу. Головні компоненти страви – маринований цибулю, кальмари і яйця. Продукти ідеально доповнюють один одного, створюючи неповторний смак.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кальмари – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Яйце – 3 шт.
  • Огірки – 3 шт.
  • Капуста пекінська – 50 гр.
  • Майонез – 1 ст. л.
  • Креветки свіжі – для прикраси
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Оцет столовий 9% – 3 ст. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати салат з кальмарами, маринованою цибулею і яйцем. Підготуємо продукти. Овочі та кальмар промиваємо.

Приступимо до маринування лука. Вливаємо в каструлю склянку води, додаємо цукор і сіль. Ставимо на плиту.

Коли вода закипить, вливаємо оцет, перемішуємо і вимикаємо плиту.

Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями і закидаємо в гарячий маринад. Закриваємо кришкою і залишаємо на годину.

Відварюємо яйця 10-12 хвилин в киплячій воді.

Ошпарюємо кальмари і знімаємо з них плівку.

Потім кладемо морепродукт в киплячу підсолену воду і варимо рівно 2 хвилини.

Кальмар, яйця, огірки і капусту ріжемо тонкими і довгими смужками.

Маринований цибулю віджимаємо від води і кладемо до решти інгредієнтів.

Додаємо в салат трохи майонезу, розмішуємо і охолоджуємо.

Викладаємо закуску на порційні тарілки. За бажанням прикрашаємо креветками і свіжими огірками. Приємного апетиту!

Салат з кальмарами і пекінською капустою Салат з кальмарами, яйцем і цибулею Салат з кальмарами, яйцем, огірком і цибулею Салат з креветками і огірками Салат з креветками і пекінською капустою Салат з креветками, кальмарами і червоною ікрою Салати з морепродуктами