Ароматний пряний салат стане незвичайною закускою для вашого столу. Головні компоненти страви – маринований цибулю, кальмари і яйця. Продукти ідеально доповнюють один одного, створюючи неповторний смак.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Кальмари – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Яйце – 3 шт.
- Огірки – 3 шт.
- Капуста пекінська – 50 гр.
- Майонез – 1 ст. л.
- Креветки свіжі – для прикраси
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Оцет столовий 9% – 3 ст. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати салат з кальмарами, маринованою цибулею і яйцем. Підготуємо продукти. Овочі та кальмар промиваємо.
Приступимо до маринування лука. Вливаємо в каструлю склянку води, додаємо цукор і сіль. Ставимо на плиту.
Коли вода закипить, вливаємо оцет, перемішуємо і вимикаємо плиту.
Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями і закидаємо в гарячий маринад. Закриваємо кришкою і залишаємо на годину.
Відварюємо яйця 10-12 хвилин в киплячій воді.
Ошпарюємо кальмари і знімаємо з них плівку.
Потім кладемо морепродукт в киплячу підсолену воду і варимо рівно 2 хвилини.
Кальмар, яйця, огірки і капусту ріжемо тонкими і довгими смужками.
Маринований цибулю віджимаємо від води і кладемо до решти інгредієнтів.
Додаємо в салат трохи майонезу, розмішуємо і охолоджуємо.
Викладаємо закуску на порційні тарілки. За бажанням прикрашаємо креветками і свіжими огірками. Приємного апетиту!
Салат з кальмарами і пекінською капустою Салат з кальмарами, яйцем і цибулею Салат з кальмарами, яйцем, огірком і цибулею Салат з креветками і огірками Салат з креветками і пекінською капустою Салат з креветками, кальмарами і червоною ікрою Салати з морепродуктами