Якщо ви у пошуках легкого салату з морепродуктів, цей варіант може відмінно підійти. Суміш кальмарів і креветок поміщається на подушку з хрустких соковитого листя салату Айсберг. Для насиченості смаку використовуємо невелику кількість тертого твердого сиру і яйця. До речі, рекомендуємо брати перепелині – їх акуратні дрібні половинки відмінно вписуються в картину салату і створюють гармонійний привабливий вигляд. Для пікантності і соковитості додаємо трохи цибулі. Для аромату – щіпка сушеного кропу. Такий салат не обтяжить трапезу, але наситить організм максимумом корисних речовин.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Кальмари – 1 кг
  • Креветки свіжі – 1 кг
  • Салат Айсберг – 0.5 пучків
  • Яйце перепелине – 12 шт.
  • Сир Пармезан – 80 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Цибуля зелена – 0.5 пучків
  • Кріп сушений – 0.5 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Майонез – за смаком

Процес приготування:

Рецепт салату з кальмарами, креветками, яйцем і сиром простий у приготуванні! Кальмарів при необхідності розморожуємо. Потім ретельно промиваємо проточною водою і з допомогою ножа знімаємо поверхневу шкірку. У каструлі доводимо до кипіння підсолену воду і опускаємо в неї підготовлені тушки. Варимо протягом однією з половиною – двох хвилин. Потім кальмарів витягуємо з відвару і даємо охолонути.

Охолоджені тушки нарізаємо тонкими кільцями.

Креветки промиваємо й варимо аналогічно кальмарам. Якщо морепродукти дрібні, то можна і зовсім просто залити їх окропом і витримати кілька хвилин. Після температурної обробки креветкам даємо трохи охолонути і знімаємо з них панцир, хвостики видаляємо.

Перепелині яйця відварюємо круто – п’яти хвилин варіння буде достатньо. Охолоджуємо їх у холодній воді і очищаємо. Розрізаємо кожне яйце на дві половинки.

Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо й обсушуємо. Нарізаємо його тонкими прозорими півкільцями. Зелений лук також миємо й обсушуємо. Ріжемо пір’я дрібними поперечними шматочками.

Твердий сир натираємо на крупній тертці.

Салат Айсберг промиваємо, обсушуємо від зайвої вологи і ріжемо ножем на великі частини. Як варіант, можна листя порвати і руками.

Залишилося сформувати салат з підготовлених інгредієнтів. Робити це можна як у загальній салатниці, так і відразу на порційних тарілках. На дно укладаємо шматки Айсберга. Поверх в хаотичному порядку розміщуємо шматочки ріпчастої і зеленої цибулі, посипаємо тертим сиром. Далі розміщуємо кільця кальмара і креветки. Декоруємо половинками перепелиних яєць. Посипаємо поверхню салату сіллю, чорним меленим перцем і сушеним кропом. По центру викладаємо невелику кількість майонез для заправки. Перемішувати соус з усіма інгредієнтами рекомендується вже після подачі індивідуально, щоб у момент сервірування зберегти привабливий вигляд страви.

Приємного апетиту!

Салат з кальмарами і сиром Салат з креветками і майонезом Салат з креветками і яйцями Салат з креветками, кальмарами і червоною ікрою Салат з креветками, яйцем і сиром Салати з кальмарами