Хоч кальмари і є заморським морепродуктом, але вони міцно увійшли в нашу кулінарну реальність і частенько з’являються на кожному столі. Салати з ними – часте частування на як святі, так і в повсякденному меню. Даний рецепт пропонуємо приготувати з додаванням яблук. Вони дають цікаву солодку нотку, яка на диво відмінно поєднується з яйцями, цибулею і консервованим горошком. Традиційний майонез ідеально підходить в якості заправки.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Кальмари – 400 гр.
- Кукурудза консервована – 1 банка
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Сир Пармезан – 150 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Майонез – 4 ст. л.
- Петрушка – 1 гілка
Процес приготування:
Як приготувати салат з кальмарами, яблуками і зеленим горошком? Кальмари ретельно промиваємо в проточній воді. Очищаємо тушки від напівпрозорої поверхневої плівки.
В каструлі нагріваємо підсолену воду до кипіння і опускаємо в неї підготовлені тушки. Варимо не більше двох хвилин, щоб ніжна м’якоть не загрубіла і не стала схожою на гуму. Відразу після закінчення зазначеного часу кальмарів витягуємо з каструлі, кладемо на тарілку і охолодити.
Потім нарізаємо відварені тушки тонкою соломкою або кільцями, які відразу кладемо в салатницю.
Яйця варимо круто, заливаємо холодною водою і даємо повністю охолонути. Рубаємо їх ножем на дрібні шматочки і висипаємо поверх кальмарів.
Ріпчасту цибулю краще використовувати салатних сортів – він м’якший за смаком і не так гірчить. Очищаємо цибулю від лушпиння, промиваємо, обсушуємо і нарізаємо маленькими кубиками. Додаємо цибулю в салатницю.
Яблуко очищаємо від шкірки, вирізаємо насінну коробочку. М’якоть нарізаємо короткою соломкою. Бажано вибирати яблука кисло-солодких сортів з твердою м’якоттю, щоб вони гармонійно вписувалися в загальний смак салату. Висипаємо яблучні шматочки до решти інгредієнтів.
Консервований зелений горошок відокремлюємо від рідини і висипаємо в салатницю.
Додаємо до інгредієнтів майонез.
Перемішуємо всі разом, пробуємо на смак. Якщо необхідно, додатково додаємо сіль і не забуваємо про чорний мелений перець.
Для красивої подачі утрамбовуємо порції салату в невеликі чашки або розетки і опрокидываем їх на плоскі індивідуальні тарілки. Форму знімаємо, а поверхня рівне сформованого салату прикрашаємо гілочкою свіжої петрушки. Подавати рекомендується відразу після приготування.
Приємного апетиту!
Салат з кальмарами і майонезом Салат з кальмарами і сиром Салат з кальмарами і цибулею Салат з кальмарами, кукурудзою і сиром Салати з морепродуктами