Способів приготування салатів з кальмарами придумано безліч і на будь-який смак. Цей рецепт – для любителів ніжних варіантів. За вершковий м’який смак «відповідає» плавлений сир. Щоб додати трохи пікантності, додаємо зубок часнику. Пару гілочок зелені кропу освіжить салат. Ну а головний інгредієнт, кальмарів, пропонуємо не варити, а приготувати методом обробки окропом. Так вони виходять ніжними і зберігають свою ніжну текстуру.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Кальмари – 300 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Сир плавлений – 100 гр.
- Часник – 1 зуб.
- Кріп – 2 гілки
- Петрушка для прикраси
- Майонез – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати салат з кальмарами, яйцем, плавленим сиром. Кальмарів ретельно промиваємо проточною водою. Для зручності поміщаємо кожну тушку на дошку і знімаємо поверхневу плівку, хрящову пластину витягуємо. Поміщаємо кальмарів в миску і заливаємо крутим окропом. Через три-чотири хвилини гарячу воду зливаємо, а кальмарів промиваємо.
Нарізаємо підготовлені тушки тонкими довгими смужками.
Плавлений сирок натираємо на крупній тертці. Щоб сирок не розмазувався за тертці, попередньо можна потримати його півгодини в морозилці: сирна маса затвердіє і її буде набагато зручніше подрібнювати. Додатково тертку можна обполоснути водою – так сирок не прилипне.
Яйця відварюємо круто і повністю охолоджуємо в холодній воді. Очищаємо їх і натираємо на крупній тертці.
В салатниці змішуємо смужки кальмара, промиту і подрібнену зелень кропу, натерті яйця і плавлений сирок. Заправляємо салат майонезом і пробуємо на смак. При необхідності досолює його і додаємо чорний мелений перець. Поверхню салату прикрашаємо листочками петрушки. Готово! Можна подавати на стіл.
Приємного апетиту!
Салат з кальмарами і плавленим сиром Салат з кальмарами і сиром Салат з кальмарами і яйцем Салати з кальмарами Салати з морепродуктами