Кальмари – дуже цінний продукт харчування. Його ніжна м’якоть містить безліч корисних мікроелементів, важливих для організму як дорослих, так і дітей. Також цей морепродукт володіє низькою калорійністю, що дозволяє його успішно включати в дієтичне меню. Рецепт цього салату простий і доступний за складом. Шукати дорогі інгредієнти і довго возитися на кухні не доведеться. При цьому результат порадує любителів салатів з морепродуктів.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кальмари – 500 гр.
  • Кукурудза консервована – 1 банка
  • Яйце – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Майонез – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Кріп – 2 гілки

Процес приготування:

Готувати салат з кальмарами, яйцем, цибулею і кукурудзою просто! Зазвичай кальмари ми купуємо в замороженому вигляді, тому перед їх обробкою морепродукт потрібно обов’язково повністю розморозити. Потім промиваємо тушки у великій кількості проточної води, знімаючи слиз, яка легко відходить.

В каструлі доводимо до кипіння орієнтовно два літри води, куди додаємо трохи солі, чорного меленого перцю і кілька лаврових листків.

Промиті кальмари опускаємо в киплячу воду, тримаємо каструлю на плиті ще десять секунд і відразу ж її знімаємо. Кальмарів залишаємо в гарячій воді на десять хвилин.

Далі дістаємо тушки і очищаємо їх від залишків слизу і поверхневої плівки. Центральний хрящ витягуємо. Після температурної обробки очистити кальмарів не складе праці. Після цього знову промиваємо тушки холодною водою.

Підготовлених кальмарів нарізаємо тонкими кільцями або соломкою – кому як подобається.

Яйця попередньо відварюємо круто, повністю охолоджуємо, очищаємо і нарізаємо маленькими шматочками.

Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо, обсушуємо і ріжемо на тонкі прозорі півкруги.

Зелень кропу миємо, обсушуємо і дрібно рубаємо ножем.

У миску покласти підготовлені інгредієнти: соломку кальмарів, шматочки яєць, подрібнений кріп і півкільця цибулі. Банку кукурудзи розкриваємо і відкидаємо зерна на друшляк, даючи стекти зайвої рідини. Висипаємо кукурудзу до інших компонентів.

Заправляємо салат майонезом і перемішуємо всі разом. Подаємо салат в загальній салатниці або на порційних тарілках, прикрасивши зеленню.

Приємного апетиту!

Салат з кальмарами і кукурудзою Салат з кальмарами і яйцем Салат з кальмарами, яйцем і кукурудзою Салати з морепродуктами