Кубанський салат з капустою, перцем, помідором і огірками зберігає чудові аромати свіже нарізаного салату, тому господині часто прагнуть влаштувати якомога більше банок такої закуски на зиму. Гостроту салату потрібно регулювати додаванням пекучого перчика.
Інгредієнти: на 3 л.
- Капуста білокачанна – 1 кг
- Огірки – 1 кг
- Болгарський перець солодкий – 1 кг
- Помідори свіжі – 1 кг
- Морква – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 500 гр.
- Оцет столовий 9% – 150 мл
- Масло рослинне – 250 мл
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Сіль – 1,5 ст. л.
- Перець чилі – за смаком
- Лавровий лист – 10 шт.
- Перець чорний горошок – 20 шт.
Процес приготування:
Приступимо до приготування салату з капусти Кубанський на зиму. Овочі помити і почистити.
Нашаткувати капусту тонкою соломкою. Додати частину солі, перемішати, обім’яти руками, поки не почне виділятися сік. Огірки і томати порізати шматочками, цибулю нарізати півкільцями. Моркву і солодкий перець настругати соломкою, гострий перчик порізати кільцями.
Всі овочі перемішати між собою в глибокій каструлі, всипати цукор, залишки солі. Влити рослинне масло без запаху, третина оцту, покласти перець горошком і лавровий лист. Залишити салат на 1 годину, далі встановити каструлю на вогонь. Довести до кипіння, накривши кришкою. Варити 8 хв. на вогні нижче середнього, влити залишився оцет. Перемішати обережно, щоб овочі не перетворилися на кашу.
Розкласти салат по простерилизованным скляним банкам, закатати простерилизованными кришками. Перевернути банки і замотати в теплу тканину. Дочекатися повного охолодження приблизно протягом 1 доби, далі перенести загортання в прохолодне місце для зберігання в темряві.
Приємного апетиту!
Гострий салат з огірків на зиму Салат з капусти, огірків і цибулі на зиму Салат з огірків і цибулі з маслом на зиму Салат з огірків пальчики оближеш Салат з огірків, помідорів, цибулі і масла на зиму Салати без кабачків на зиму