Кубанський салат з капустою, перцем, помідором і огірками зберігає чудові аромати свіже нарізаного салату, тому господині часто прагнуть влаштувати якомога більше банок такої закуски на зиму. Гостроту салату потрібно регулювати додаванням пекучого перчика.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Капуста білокачанна – 1 кг
  • Огірки – 1 кг
  • Болгарський перець солодкий – 1 кг
  • Помідори свіжі – 1 кг
  • Морква – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 500 гр.
  • Оцет столовий 9% – 150 мл
  • Масло рослинне – 250 мл
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Перець чилі – за смаком
  • Лавровий лист – 10 шт.
  • Перець чорний горошок – 20 шт.

Процес приготування:

Приступимо до приготування салату з капусти Кубанський на зиму. Овочі помити і почистити.

Нашаткувати капусту тонкою соломкою. Додати частину солі, перемішати, обім’яти руками, поки не почне виділятися сік. Огірки і томати порізати шматочками, цибулю нарізати півкільцями. Моркву і солодкий перець настругати соломкою, гострий перчик порізати кільцями.

Всі овочі перемішати між собою в глибокій каструлі, всипати цукор, залишки солі. Влити рослинне масло без запаху, третина оцту, покласти перець горошком і лавровий лист. Залишити салат на 1 годину, далі встановити каструлю на вогонь. Довести до кипіння, накривши кришкою. Варити 8 хв. на вогні нижче середнього, влити залишився оцет. Перемішати обережно, щоб овочі не перетворилися на кашу.

Розкласти салат по простерилизованным скляним банкам, закатати простерилизованными кришками. Перевернути банки і замотати в теплу тканину. Дочекатися повного охолодження приблизно протягом 1 доби, далі перенести загортання в прохолодне місце для зберігання в темряві.

Приємного апетиту!

Гострий салат з огірків на зиму Салат з капусти, огірків і цибулі на зиму Салат з огірків і цибулі з маслом на зиму Салат з огірків пальчики оближеш Салат з огірків, помідорів, цибулі і масла на зиму Салати без кабачків на зиму