Кіноа – крупа, багата великою кількістю вітамінів і мікроелементів. Її можна використовувати в якості самостійного гарніру або використовувати для приготування різних салатів. Сьогодні хочу поділитися рецептом незвичайного салату з кіноа, креветками та авокадо. Спробуйте приготувати, і ви не залишитеся байдужими.


Інгредієнти: на 1 порц.

  • Кіноа – 50 гр.
  • Селера – 50 гр.
  • в’ялені Помідори – 20 гр.
  • Креветки тигрові – 150 гр.
  • Вода – 200 мл
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Масло оливкове – 140 мл
  • Авокадо – 0,5 шт.
  • Лайм – 0,5 шт.
  • Чебрець свіжий – за смаком
  • Редис – 20 гр.
  • Часник – 1 зуб.
  • Кінза – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати салат з кіноа, креветки, авокадо? Насамперед, відміряйте необхідну кількість кіноа. При необхідності переберіть і промийте під проточною водою кілька разів.

В каструлю з товстим дном викладіть підготовлену кіноа, залийте холодною водою, дотримуючись інструкції на упаковці. Поставте на помірний вогонь і доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь і варіть 10-15 хвилин. Після чого зніміть з вогню, накрийте кришкою і повністю остудіть.

розігрійте Сковороду на помірному вогні. Налийте невелику кількість оливкової олії. Викладіть чебрець, часник в лушпинні, попередньо очищені креветки і обсмажте їх до золотистого кольору, періодично помішуючи. Посоліть і додайте спеції за смаком. Потім викладіть на тарілку і повністю остудіть.

Авокадо ретельно вимийте, обсушіть, потім розріжте вздовж, акуратно вийміть кісточку, скориставшись столовою ложкою вийміть м’якоть авокадо і викладіть в невелику миску. Налийте трохи оливкової олії і збризніть соком лайма.

З допомогою виделки розітріть до однорідної гладкої консистенції.

Кінзу ретельно промийте під прохолодною водою, потім струсіть від зайвої вологи і подрібніть гострим ножем. Редис ретельно вимийте і обсушіть, потім обріжте хвостики і наріжте тонкими скибочками.

В’ялені томати розрізати на кілька частин. Спосіб нарізки не принципове. Стебла селери ретельно вимийте, очистіть від волокон, а потім наріжте зручним для вас способом.

В невелику миску викладіть кіноа, креветки, подрібнену кінзу, селера, в’ялені томати, редиска і подрібнений авокадо. Гарненько перемішайте. Додайте чорний мелений перець і сіль за смаком.

Готовий салат з кіноа, креветками та авокадо подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Салат з креветками і помідорами Салат з креветками і часником Салат з креветками та авокадо Салати з креветками Салати з морепродуктами