Соковиті креветки, хрусткі сухарики і свіжа зелень – ідеальне поєднання для смачного салату. Листя салату надають салату літню свіжість, а креветки – морську нотку. Якщо хочете, щоб салат був більш легким і містив менше калорій – можна заправити його оливковою олією і збризнути невеликою кількістю лимонного соку.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Креветки свіжі – 350 гр.
  • Батон – 150 гр.
  • Яйце перепелине – 8 шт.
  • Листовий салат – 6 шт.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Майонез – 80 гр.
  • Лимон 0.25 шт.

Процес приготування:

Почнемо готувати салат з креветками, яйцем і грінками. Батон нарізаємо невеликими кубиками. Кладемо його на розігріту сковороду з рослинним маслом і підсмажуємо до золотистого кольору.

Перепелині яйця кладемо в каструлю, заливаємо водою і відварюємо до готовності 5-7 хвилин. Потім відразу заливаємо холодною водою, через кілька хвилин яйця охолонуть. Очищаємо яйця від шкаралупи і ріжемо половинками.

Креветки відварюємо 5-7 хвилин в підсоленій воді з часточкою лимона, виймаємо шумівкою, даємо охолонути. Після цього очищаємо їх від панцира. Салат вибираємо по вашому смаку. Сьогодні ми взяли готову суміш у пакет, вона складається з листя салату, шпинату і руколи. Листя салату викладаємо у велику миску, додаємо креветки і перемішуємо.

На порційну тарілку викладаємо листя салату з креветками, посипаємо салат сухариками і прикрашаємо перепелиними яйцями. Майонез можна подати в окремій піалі або соусниці. Салат найкраще заправляти перед подачею, так як сухарики вбере в себе зайву вологу і розмокнуть. За бажанням, замість майонезу, можна використовувати оливкову олію і сік лимона, салат вийде більш легким і менш калорійним.

Салат з креветками і майонезом Салат з креветками і сухариками Салат з креветками та перепелиними яйцями Салат з креветками, яйцем і майонезом Салати з креветками Салати з морепродуктами