Жодні свята і посиденьки з друзями не обходяться без смачної їжі. Ситний м’ясний салат стане гарним частуванням для гостей і близьких, до того ж, універсальне поєднання курки, грибів і гострої морквини сподобається всім.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Майонез – 100 гр.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Копчена курка – 250 – 300 гр.
- Гриби – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква по-корейськи – 200 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Готувати салат з копченою куркою, смаженими грибами і корейською морквою легко! М’ясо копченої курки відокремити від шкіри і кісток, наріжте його кубиками.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, наріжте кубиками.
Для салату підійдуть свіжі печериці або гливи. Гриби промийте, просушіть і наріжте тонкими часточками.
На розігріту сковороду влийте трохи соняшникової олії, викладіть цибулю, обсмажте, потім додати до нього гриби, посоліть, додайте спеції за смаком, перемішайте і смажте до готовності грибів.
Для складання салату вам знадобиться кругла або квадратна форма без дна. Якщо у вас немає нічого підходящого, її можна вирізати з 1,5-2-літрової пластикової пляшки. Поставте форму на плоску тарілку, першим шаром викладіть шматочки копченої курки, змащуємо його майонезом, притисніть шар ложкою.
Смажені гриби перемішайте з невеликою кількістю майонезу і зробіть з цієї маси другий шар, добре примніть його ложкою.
Останнім шаром укладіть корейську моркву, стежте за тим, щоб салат не потрапило занадто багато рідини з неї.
Акуратно приберіть форму, готову порцію салату прикрасьте зеленню.
Приємного апетиту!
Салат з куркою, грибами і корейською морквою Салат з куркою, грибами і майонезом Салат з куркою, грибами і морквою Салати з куркою Салати з куркою і грибами