Цей салат досить-таки простий у приготуванні, однак вдале поєднання ніжної малосольною червоної риби, креветок і апетитною заправки роблять це блюдо вишуканою прикрасою будь-якого столу. Спробуйте!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Сьомга слабосолона – 200 гр.
- Креветки Королівські – 200 гр.
- Помідори черрі – 200 гр.
- Салатна суміш – 1 пучок
- Часник – 1 – 2 зуб.
- Гірчиця – 1 ст. л.
- Масло оливкова – 100 мл
- Сир Пармезан – 100 гр.
- Сіль – за смаком
- Багет – 1 – 2 скибочки
Процес приготування:
Готувати салат з креветками і червоною рибою легко! Для початку приготуйте заправку для салату. Для цього збийте в блендері гірчицю, олію і подрібнений часник. Його можна замінити гранульованим сухим часником.
Далі розділіть пармезан на дві рівні частини. Одну з них натріть на дрібній тертці і змішайте з салатною заправкою.
Креветки відварити у підсоленій киплячій воді протягом пари хвилин, остудіть і очистіть їх. Червону рибу наріжте невеликими кубиками, попередньо видаливши шкіру і всі кісточки.
Наріжте другу частину сиру тоненькими скибочками і відкладіть в сторону, тимчасово.
Багет наріжте тоненькими невеликими скибочками і просушіть в духовці протягом десяти хвилин або швидко обсмажте на сковороді.
Салатну суміш викладіть на блюдо, а потім викладіть шматочки червоної риби поверх салату.
Рівномірно розподіліть креветки в салаті.
По всій тарілці рівномірно розподіліть розрізані навпіл помідори черрі, викладіть скибочки багета (ще гарячі) і розподіліть по них скибочки сиру. Потім заправте салат соусом, який ви приготували на самому початку.
Салат з креветками і овочами Салат з креветками і сиром Салат з креветками і часником Салат з креветками і червоною рибою Салат з креветками, помідорами чері та сиром Салати з креветками Салати з морепродуктами