Рекомендую приготувати смачний і незвичайний салат з креветками і манго. Приготування легкого й корисного салату практично не займе часу. Відмінний варіант для святкового столу.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Креветки свіжі – 200 гр.
  • Манго – 0.5 шт.
  • Сир Моцарелла – 150 гр.
  • Листовий салат – 200 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження
  • Для заправки: –
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Оцет білий винний – 1 ст. л.
  • Гірчиця французька – 1 ч. л.
  • Діжонська гірчиця – 1 ч. л.
  • Мед – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до приготування салату з креветками і манго. Підготуйте необхідні інгредієнти для салату.

Очищені креветки посоліть і поперчіть. На добре розігріту сковороду налийте невелику кількість рослинного масла. Викладіть креветки і обсмажте з двох сторін за кілька хвилин до золотистої скоринки. Готові креветки викладіть на тарілку, попередньо застелену паперовими рушниками.

Манго добре промийте, розріжте навпіл. Очистіть від шкірки, м’якоть манго наріжте тонкими скибочками.

Відкрийте упаковку сиру моцарелли, злийте рідину, кожен кульку моцарелли розріжте навпіл.

Приготуйте заправку для салату. У невеликій мисці змішайте оливкова олія, винний оцет, рідкий мед, додайте зернисту і діжонську гірчицю, посоліть, поперчіть. Добре перемішайте віночком.

Салатні листя промийте під проточною водою і просушіть. Порвіть руками на невеликі шматочки. Розкладіть листя порційно на тарілки, в яких будете подавати салат. Розкладіть зверху обсмажені креветки, нарізані манго і моцарелу. Полийте заправкою.

Перед подачею перемішайте салат.

Приємного апетиту!

Салат з креветками і моцарелою Салат з креветками і сиром Салати з морепродуктами