Соковиті свіжі листя хрусткого салату в поєднанні з креветками і помідорами черрі – відмінна основа для легкого салату, але варто додати в нього трохи шинки і кукурудзи – перед вами вже ситний салат, який ідеально замінить вам обід. Витративши всього 15 хвилин на його приготування, ви насолодитеся швидким і смачним перекусом, який чудово втамовує відчуття голоду.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Креветки свіжі – 150 гр.
  • Шинка – 300 гр.
  • Кукурудза консервована – 1 банка
  • Помідори черрі – 15 шт.
  • Листовий салат – 5 – 6 листків
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка

Процес приготування:

Готувати салат з креветками і помідорами легко! Шинку краще всього використовувати відварну або замінити її будь-яким відвареним м’ясом. Шаткуємо її невеликими брусочками.

Помідори черрі промиваємо під проточною водою, обсушуємо на рушник і ріжемо на четвертинки. Можна скористатися звичайними помідорами – їх потрібно 2-3 штуки, нарізати їх треба буде великими кубиками.

Салат вибирайте на ваш смак, це можуть бути листки салату Латуку, Ромена або Айсберга. Листя салату промиваємо під проточною водою, даємо стекти на рушник і рвемо руками. Поміщаємо їх у салатницю. Туди ж відправляємо всі підготовлені інгредієнти: шинку і помідори, консервовану кукурудзу.

Креветки відварюємо в підсоленій воді до готовності, чистимо їх від панцира і додаємо в салат. Всі інгредієнти добре перемішуємо і заправляємо салат оливковою олією, солимо за смаком.

Салат готовий, можна подавати його у великій салатниці або розкласти по порційних тарілках. Приємного апетиту!

Салат з креветками і кукурудзою Салат з креветками і овочами Салат з креветками і помідорами черрі Салати з креветками Салати з морепродуктами