Салати з морепродуктами відмінно доповнює пікантна рукола. Спробуйте корисну, багату білком закуску для легкої вечері. Блюдо просте і швидке в приготуванні.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Креветки свіжі – 200 гр.
  • Кальмари – 200 гр.
  • Рукола – 1 пучок
  • Зелень – 1 пучок
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Помідори свіжі – 1 шт.
  • Огірки – 1 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Перець чилі – 0,5 шт.
  • Лимонний сік – 30 мл
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Кунжут – за смаком
  • Масло оливкове – 3 ст. л.

Процес приготування:

Як приготувати салат з креветками, кальмарами і руколою? Ріпчасту цибулю ріжемо дуже тонко. Найкраще півкільцями. Гострий перець і зелень також подрібнюємо. Перешкодимо продукти в зручну глибоку миску, додаємо ложку лимонного соку і перемішуємо.

Далі нарізаємо інші овочі: огірок, помідор і солодкий перець. Відправляємо в загальну посуд.

Відварюємо кальмари і креветки до готовності, відкидаємо на друшляк і приєднуємо до овочів.

На сервірувальну тарілку викладаємо рукколу.

На рукколу рівномірно розкладаємо всі інші інгредієнти. Заправляємо салат сумішшю з оливкової олії, солі, перцю і кунжуту. Холодна закуска з морепродуктів готова!

Салат з кальмарами і огірком Салат з кальмарами і цибулею Салат з креветками і болгарським перцем Салат з креветками і огірками Салати з кальмарами Салати з морепродуктами