Хочу поділитися чудовим рецептом салату з креветками, мідіями і авокадо. Любителі морепродуктів обов’язково оцінять таку закуску. Салат виходить з неймовірним смаковим поєднанням інгредієнтів, і відмінно підійде для будь-якого святкового застілля.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Мідії – 400 гр.
  • Авокадо – 1 шт.
  • Кальмари – 400 гр.
  • Креветки свіжі (очищені) – 400 гр.
  • Ананас консервований – 300 гр.
  • Майонез – 200 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Листовий салат для прикраси

Процес приготування:

Приступимо до приготування салату з креветками, мідіями і авокадо. Кальмари очистити, обдавши окропом і виклавши в холодну воду.

В каструлю наберіть води, поставте на середній вогонь, посоліть, викладіть очищені креветки, мідії і кальмари, варіть 5 хвилин, періодично помішуючи.

Потім злийте через сито і залиште, щоб зайва рідина скла.

Консервовані ананаси наріжте кубиками.

Кальмари наріжте соломкою.

Авокадо ретельно вимийте, обсушити на кухонному рушнику, потім розріжте вздовж, акуратно вийміть кісточку, скориставшись столовою ложкою вийміть м’якоть авокадо і наріжте її дрібним кубиком. При бажанні шкірку від авокадо можна використовувати для подачі салату.

Листя салату ретельно промийте під холодною водою, а потім струсіть від зайвої вологи.

Салат посоліть і заправте необхідною кількістю майонезу. Ретельно перемішайте. Підготуйте порційні креманки або келихи для подачі викладіть листя салату, а потім зверху залийте приготованим салатом. Готовий салат з креветками, мідіями і авокадо подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Салат з кальмарами і ананасом Салат з кальмарами і майонезом Салат з креветками і майонезом Салат з креветками та авокадо Салати з креветками