Ситний листковий салат з креветок, яєць, сиру і овочів ідеальний для святкового столу. Смачна і апетитна закуска нагодує велику компанію, а на її приготування ви не витратите багато часу.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Креветки свіжі – 200 гр.
- Яйце перепелине – 4 шт.
- Помідори черрі – 12 шт.
- Сир Пармезан – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Сіль – за смаком
- Майонез – 4 ст. л.
- Листовий салат для прикраси
- Петрушка для прикраси
Процес приготування:
Як почати готувати салат з креветками, помідорами, сиром і яйцями? Підготуємо продукти. Промиємо овочі, креветки і яйця відваримо до готовності.
Остиглі креветки очищаємо. Далі розрізаємо занадто великі, дрібні залишаємо в такому вигляді.
Варені яйця подрібнюємо кубиками.
Цибулину ріжемо тонко, півкільцями. Бажано, овоч обшпарити, щоб він надто не гірчив салат.
Помідори разрежем на половинки, сир пропустимо через крупну тертку. Салатні листочки нам знадобляться для красивої подачі.
На велику плоску тарілку кладемо лист салату, на них кладемо послідовними шарами: яйця, креветки, цибуля, помідори. Шари промазуємо майонезом, посипаємо сиром і прикрашаємо петрушкою. Подаємо до столу холодним. Готово!
Салат з креветками і листям салату Салат з креветками і майонезом Салат з креветками і яйцями Салат з креветками та перепелиними яйцями Салат з креветками, сиром, помідорами і яйцем