Пропоную приготувати простий і досить смачний салат з креветками та авокадо салатом айсберг. Салат виходить легким і ситним. Процес приготування досить простий і практично не відніме у вас часу. Такий салат підійде як на кожен день, так і на святкове застілля.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Салат Айсберг – 0.5 шт.
- Сир Пармезан – 300 гр.
- Помідори свіжі – 3 шт.
- Креветки свіжі (очищені) – 500 гр.
- Лимон – 1 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
- Масло оливкове – 4 ст. л.
- Авокадо – 1 шт.
- Гірчиця – 1 ч. л.
Процес приготування:
Приступимо до приготування салату з креветками та авокадо салатом айсберг. Салат «Айсберг» ретельно промийте під холодною проточною водою, а потім струсіть від зайвої вологи і обсушіть. Після чого тонко наріжте.
Авокадо ретельно вимийте, обсушіть, потім розріжте вздовж, акуратно вийміть кісточку. Скориставшись столовою ложкою вийміть м’якоть авокадо.
М’якоть авокадо наріжте середнім за розміром кубиком. Лимон ретельно вимийте, обсушіть, потім розріжте навпіл. З половинки лимона вичавити лимонний сік, і збризніть нарізаний авокадо.
Помідори ретельно вимийте під проточною водою, потім обсушити паперовими рушниками і наріжте кубиками, попередньо видаливши плодоніжку.
Підготовлені інгредієнти викладіть в глибоку миску, посоліть і добре перемішайте.
Приготуйте заправку. У невелику ємність видавіть сік половинки лимона. Потім додайте оливкову олію, гірчицю, посоліть і поперчіть, після чого гарненько перемішайте до однорідної консистенції, скориставшись виделкою.
В салат викладете попередньо розморожені очищені креветки. Полийте приготованою заправкою і ретельно перемішайте.
Твердий сир натріть на дрібній тертці.
Натертий сир викладіть в миску з салатом і перемішайте.
Приготований салат з креветками та авокадо салатом айсберг розкладіть на порції і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Салат з креветками і помідорами Салат з креветками і салатом айсберг Салат з креветками, помідорами і сиром Салати з креветками Салати з морепродуктами