Фішкою цього салату є додавання апельсина, до звичних для нас, інгредієнтів. Його ні в якому разі не потрібно нічим замінювати: цитрусові додають соковитості, контрастною солодощі та свіжості класичного салату з курки з морквою по-корейськи.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Куряче філе – 600 гр.
  • Апельсин – 2 шт.
  • Яйце – 6 шт.
  • Морква по-корейськи – 1 банка
  • Кукурудза консервована – 1 банка
  • Майонез – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до приготування салату з куркою, апельсинами і корейською морквою. Курячі грудки промити і зварити до готовності на середньому вогні, бульйон можна заморозити для супу. Охолодити, зняти шкіру, зняти м’ясо з кісток, перевіряючи пальцями, щоб осколки кісток не потрапили в салат. Нарізати курятину кубиками середнього розміру.

Яйця викласти в киплячу воду, додати дрібку солі і варити рівно 10 хв. Потім ложкою швидко перекласти яйця в каструлю з холодною водою і дати охолонути, воду міняти 2 рази. Очистити і нарізати кубиками або шматочками. Додати до курки.

З корейської моркви злити маринад і злегка віджати руками, порізати.

Додати до решти інгредієнтів, частину залишити для прикраси салату в кінці.

Апельсини обдати окропом. Розділити їх на сегменти, зняти з сегментів шкірку і нарізати м’якоть невеликими шматочками. З кукурудзи злити сік, відкинути на сито і додати разом з апельсинами в салат. Туди ж додати майонез, перемішати. Спробувати на сіль. Якщо треба, досолити.

Викласти салат в порційні кільця, потім кільця акуратно зняти. Зверху на салат викласти корейську моркву і увіткнути по листочка петрушки.

Приємного апетиту!

Салати з куркою