Цей салат – легкий, дієтичний, і при цьому дуже смачний. Свіжі овочі додають соковитості курячої грудки і ніжному авокадо. Лимонна заправка – пікантна і освіжаюча. Важливо готувати такий салат безпосередньо перед подачею, щоб він не втратив своєї свіжості і не втратив вітаміни.


Інгредієнти: на 1 порц.

  • Куряче філе – 120 гр.
  • Авокадо – 0.5 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Огірки – 1 шт.
  • Шпинат – 1 пучок
  • Цибуля зелена – 1 пучок
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Лимон – 0.5 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Рецепт приготування салату з куркою, авокадо і огірком смачний! Шпинат добре промиваємо холодною водою, щоб видалити можливі домішки і пісок. Обсушуємо і ножем нарізаємо тонкими смужками. Кладемо нарізаний шпинат в салатницю.

Моркву очищаємо від верхньої шкірки, промиваємо, натираємо на крупній тертці. На сковорідку з антипригарним покриттям наливаємо чайну ложку оливкової олії і висипаємо натерту моркву. Пасеруємо при невеликій температурі плити п’ять-сім хвилин. Даємо пасерованим морквині охолонути і кладемо її до шпинату в салатницю.

Авокадо промиваємо, обсушуємо. Розрізаємо навпіл і отримуємо кісточку. Знімаємо шкірку за допомогою ножа, а м’якоть нарізаємо тонкими скибочками. Збризкуємо їх трохи лимонним соком, щоб авокадо не потемнів. Скибочки авокадо кладемо в салатницю.

Холодну куряче філе нарізаємо шматочками і викладаємо їх у салатницю до решти інгредієнтів.

Огірок промиваємо, обсушуємо, відрізаємо кінчики. Огірок нарізаємо тонкими смужками і кладемо його в салатницю.

Пір’я зеленого лука промиваємо, обсушуємо, дрібно ріжемо і також кидаємо їх у салатницю.

Інгредієнти перемішуємо, додаємо сіль, чорний мелений перець за смаком, поливаємо оливковою олією і скроплюємо лимонним соком. Акуратно все перемішуємо.

Зверху прикрашаємо скибочкою лимона і листочком шпинату. Подаємо до столу відразу ж.

Приємного апетиту!

Салати з куркою