Цей салат – легкий, дієтичний, і при цьому дуже смачний. Свіжі овочі додають соковитості курячої грудки і ніжному авокадо. Лимонна заправка – пікантна і освіжаюча. Важливо готувати такий салат безпосередньо перед подачею, щоб він не втратив своєї свіжості і не втратив вітаміни.
Інгредієнти: на 1 порц.
- Куряче філе – 120 гр.
- Авокадо – 0.5 шт.
- Морква – 1 шт.
- Огірки – 1 шт.
- Шпинат – 1 пучок
- Цибуля зелена – 1 пучок
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Лимон – 0.5 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Рецепт приготування салату з куркою, авокадо і огірком смачний! Шпинат добре промиваємо холодною водою, щоб видалити можливі домішки і пісок. Обсушуємо і ножем нарізаємо тонкими смужками. Кладемо нарізаний шпинат в салатницю.
Моркву очищаємо від верхньої шкірки, промиваємо, натираємо на крупній тертці. На сковорідку з антипригарним покриттям наливаємо чайну ложку оливкової олії і висипаємо натерту моркву. Пасеруємо при невеликій температурі плити п’ять-сім хвилин. Даємо пасерованим морквині охолонути і кладемо її до шпинату в салатницю.
Авокадо промиваємо, обсушуємо. Розрізаємо навпіл і отримуємо кісточку. Знімаємо шкірку за допомогою ножа, а м’якоть нарізаємо тонкими скибочками. Збризкуємо їх трохи лимонним соком, щоб авокадо не потемнів. Скибочки авокадо кладемо в салатницю.
Холодну куряче філе нарізаємо шматочками і викладаємо їх у салатницю до решти інгредієнтів.
Огірок промиваємо, обсушуємо, відрізаємо кінчики. Огірок нарізаємо тонкими смужками і кладемо його в салатницю.
Пір’я зеленого лука промиваємо, обсушуємо, дрібно ріжемо і також кидаємо їх у салатницю.
Інгредієнти перемішуємо, додаємо сіль, чорний мелений перець за смаком, поливаємо оливковою олією і скроплюємо лимонним соком. Акуратно все перемішуємо.
Зверху прикрашаємо скибочкою лимона і листочком шпинату. Подаємо до столу відразу ж.
Приємного апетиту!
Салати з куркою