З курки можна приготувати безліч смачних салатів. Для більшості з них у якості заправки використовують майонез. Пропоную приготувати салат з куркою без майонезу. Салат виходить смачним, поживним і прекрасно підійде на вечерю.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Огірки – 200 гр.
  • Часник – 1 зуб.
  • Сир – 150 гр.
  • Цибуля червоний – 1 головка
  • Батон – 100 гр.
  • Куряче філе – 200 гр.
  • Листовий салат – 1 пучок
  • Лимонний сік – 2 ст. л.
  • Часник – 1 зуб.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло оливкове – 2 ст. л.

Процес приготування:

Щоб приготувати салат з куркою без майонезу, куряче філе добре промийте.

Наберіть каструлю холодної води, посоліть і помістіть в неї вимите філе. Доведіть до кипіння, зніміть піну і варіть протягом 20 хвилин.

Готове куряче м’ясо остудіть і наріжте невеликими шматочками. Перекладіть в підготовлений салатник.

Батон або білий хліб наріжте невеликими за розміром кубиками, викладіть на добре розігріту сковороду і підсушіть до утворення золотистої скоринки. Готові сухарики викладіть на тарілку для охолодження.

Огірки добре промийте під водою, обсушіть і наріжте тонкими скибочками. Додайте в салатник до курки.

Червоний цибулю очистіть і наріжте тонкими півкільцями. Відправте в салатник до решти інгредієнтів.

Салатні листя ретельно промийте і обсушіть. Порвіть Руками на невеликі шматочки і теж перекладіть в підготовлений салатник.

Сир натріть за допомогою дрібної терки. Додайте в салат.

Приготуйте заправку для салату. Очистіть часник. У невеликій мисці змішайте оливкова олія з лимонним соком, видавіть з допомогою преса часник або дрібно нарубаєте, додайте заправку, посоліть. Добре перемішайте.

Салат заправте приготованим соусом, все ретельно перемішайте. Розкладіть по порційних тарілках. Зверху присипте хрусткими сухариками.

Приємного апетиту!

Салати з куркою