З курки можна приготувати безліч смачних салатів. Для більшості з них у якості заправки використовують майонез. Пропоную приготувати салат з куркою без майонезу. Салат виходить смачним, поживним і прекрасно підійде на вечерю.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Огірки – 200 гр.
- Часник – 1 зуб.
- Сир – 150 гр.
- Цибуля червоний – 1 головка
- Батон – 100 гр.
- Куряче філе – 200 гр.
- Листовий салат – 1 пучок
- Лимонний сік – 2 ст. л.
- Часник – 1 зуб.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло оливкове – 2 ст. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати салат з куркою без майонезу, куряче філе добре промийте.
Наберіть каструлю холодної води, посоліть і помістіть в неї вимите філе. Доведіть до кипіння, зніміть піну і варіть протягом 20 хвилин.
Готове куряче м’ясо остудіть і наріжте невеликими шматочками. Перекладіть в підготовлений салатник.
Батон або білий хліб наріжте невеликими за розміром кубиками, викладіть на добре розігріту сковороду і підсушіть до утворення золотистої скоринки. Готові сухарики викладіть на тарілку для охолодження.
Огірки добре промийте під водою, обсушіть і наріжте тонкими скибочками. Додайте в салатник до курки.
Червоний цибулю очистіть і наріжте тонкими півкільцями. Відправте в салатник до решти інгредієнтів.
Салатні листя ретельно промийте і обсушіть. Порвіть Руками на невеликі шматочки і теж перекладіть в підготовлений салатник.
Сир натріть за допомогою дрібної терки. Додайте в салат.
Приготуйте заправку для салату. Очистіть часник. У невеликій мисці змішайте оливкова олія з лимонним соком, видавіть з допомогою преса часник або дрібно нарубаєте, додайте заправку, посоліть. Добре перемішайте.
Салат заправте приготованим соусом, все ретельно перемішайте. Розкладіть по порційних тарілках. Зверху присипте хрусткими сухариками.
Приємного апетиту!
Салати з куркою