Смачний листковий салат з вареної курки, маринованих огірків і печериць краще готувати відразу на кілька порцій, його люблять і дорослі, і діти. Для дітей, майонез, краще замінити натуральним йогуртом.


Інгредієнти: на 1 порц.

  • Куряче філе – 100 гр.
  • Печериці свіжі – 5 шт.
  • Рис білий – 5 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Яйце – 1 шт.
  • Майонез – 2 ст. л.

Процес приготування:

Приступимо до приготування салату з куркою, грибами і маринованими огірками. Зварити рис до повної готовності в підсоленій воді, проте стежити, щоб він не перетворився у кашу. Викласти рис першим шаром і змастити майонезом.

Курку зварити в підсоленій воді, можна разом з рисом. Нарізати курятину невеликими кубиками і викласти наступним шаром, поверх якого йде майонез.

Печериці і цибулю промити, з лука зняти лушпиння. Нарізати гриби і цибулю кубиками, обсмажити їх разом до повного випаровування вологи і посолити за смаком. Викласти злегка остиглі гриби з цибулею поверх курки, змастити майонезом.

Яйце зварити круто, очистити і натерти на крупній тертці. Викласти на гриби і полити майонезом.

Мариновані огірки нарізати кубиками і викласти наступним шаром, змастити майонезом.

готовий салат Прикрасити вареними тертими жовтками, сегментом лимона і зеленню.

Приємного апетиту!

Салат з куркою, грибами і майонезом Салат з куркою, грибами і яйцем Салат з курячим філе і грибами Салати з куркою Салати з куркою і грибами