Закуски, створені з незвичайних поєднань продуктів, часто стають улюбленцями на столі. Солодка і соковита хурма цілком може розбавити салат із звичних інгредієнтів. Гості будуть приємно здивовані, а ви витратите зовсім небагато часу на приготування.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Куряче філе – 1 шт.
- Хурма – 1 шт.
- Листовий салат – 70 гр.
- Цибуля червоний – 1 головка
- Волоський горіх – 40 гр.
- Масло оливкове – 5 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 щіпка
- Сіль – за смаком
- Перець чорний горошок – за смаком
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування салату з куркою і хурмою? Підготуємо куряче філе: намажемо сіллю і перцем з обох сторін. Потім обсмажуємо на розігрітій з маслом сковороді до рум’яної скоринки. Після ставимо вогонь на мінімум і тримаємо філе під кришкою до готовності.
Приступаємо до нарізки інгредієнтів. Хурму очищаємо від шкірки і нарізаємо тонкими часточками. Готове куряче філе також нарізаємо тонкими скибочками. Цибулю чистимо, ріжемо півкільцями і ошпарюємо.
Салатні листя викладаємо на тарілку. Якщо листя великі, то нарізаємо їх, але не дрібно, а на дві-три частини. На салат викладаємо курку і хурму.
Рівномірно розподіляємо цибулю і волоські горіхи за салату. Готуємо заправку. Для цього слід ретельно перемішати масло, оцет, дрібку цукру і солі. Поливаємо заправкою страву.
Зверху можна злегка посипати чорним перцем або іншими спеціями. Салат з куркою і хурмою готовий. Його можна подавати до столу в теплому вигляді. Приємного апетиту!
Салати з куркою