Безсумнівно, таке блюдо як «Салат з куркою теріякі» стане прекрасний варіантом в тому випадку, якщо ви захочете порадувати себе і своїх близьких справжнім кулінарним шедевром. Навряд чи таке блюдо підійде для повсякденного меню. Але якщо у вас є особливий привід, можна витратити час. Воно того варто.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Куряча грудка – 100 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля порей – 20 гр.
  • Соус теріякі – 1 ст. л.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Спаржева квасоля – 100 гр.
  • Капуста цвітна – 80 гр.
  • Масло оливкова – 10 мл
  • Часник – 1 зуб.
  • Паростки сої – за смаком
  • Базилік свіжий – за смаком
  • Естрагон – за смаком
  • Кенійська квасоля – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати салат з куркою теріякі. Беремо куряче філе, промиваємо та нарізаємо смужками середньої товщини. Суцвіття цвітної капусти необхідно відокремити один від одного і відправити варитися на 7 хвилин.

Лук-порей необхідно нарізати соломкою, так само як і моркву.

На розігрітій сковорідці обсмажуємо курку і цибулю з морквою.

Миємо та очищаємо болгарський перець, нарізаємо його трикутниками. Квасолю кенійську необхідно нарізати шматками по діагоналі.

На іншій сковорідці обсмажуємо болгарський перець і спаржу.

Курку необхідно злегка поперчити і додати до неї соус теріякі, а також подрібнений зубчик часнику.

Займемося салатною заправкою. Рисовий оцет потрібно з’єднати з оливковою олією і перцем. Додаємо туди цвітну капусту і тушковані овочі.

Викладаємо все на одну частину тарілки. На іншій частині тарілки буде курка. Страва майже готова. Його залишилося прикрасити паростками сої і зеленню.

Салати з куркою