Листкові салати – головна прикраса будь-якого святкового столу. Дуже смачним виходить салат на основі курячого філе і грибів. Відмінно для цього підійдуть печериці, але можна спробувати і інші гриби. Соковитий і поживний, салат завжди зустрічають на ура!
Інгредієнти: на 8 порції.
- Куряче філе – 1 шт.
- Картопля (варена) – 3 шт.
- Печериці свіжі – 200 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Морква – 3 шт.
- Майонез – за смаком
- Сіль – за смаком
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати салат з куркою і смаженими грибами, для початку потрібно підготувати всі продукти. Картопля варимо в мундирі в підсоленій воді до готовності. Також моркву відварюємо. Щоб трохи заощадити час, можна варити ці продукти разом. Яйця відварюємо круто. Далі чистимо всі продукти від шкірки і шкаралупи. Відправляємо варитися куряче філе.
Печериці чистимо, миємо й розрізаємо на кілька частин. Обсмажуємо їх на рослинному маслі з усіх боків. Солимо.
Починаємо збирати салат шарами. Беремо форму для випікання, головне, щоб бортики знімалися. Картоплю натираємо на крупній тертці і викладаємо його на дно. Зверху промазуємо майонезом.
Філе курки розрізаємо на невеликі шматочки. Викладаємо другим шаром і також промазуємо його майонезом.
Далі кладемо печериці.
Натираємо яєчні жовтки на тертці і кладемо їх поверх печериць. Цей шар також просочуємо майонезом.
Варену моркву натираємо на крупній тертці і викладаємо її поверх шару з жовтків. Прибираємо бортики.
Білки також натираємо на тертці і прикрашаємо ними верх і боки салату.
Приємного апетиту!
Салат з куркою, грибами і майонезом Салат з куркою, грибами і яйцем Салат з куркою, грибами, картоплею та морквою