Ніжний і легкий салат, покладений шарами з курячим м’ясом, огірком, сиром і яєчними млинцями дуже гідно виглядає на столі. Спробуйте приготувати цей чудовий салат – і ви будете приємно здивовані його неперевершеному смаку.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Куряче філе – 200 гр.
  • Огірки – 130 гр.
  • Чорнослив – 70 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Сир – 100 гр.
  • Майонез – 100 гр.
  • Волоський горіх – 30 мл
  • Перець чорний горошок – 3 шт.
  • Лавровий лист – 1 шт.

Процес приготування:


Готувати салат з куркою шарами просто! Філе курки розрізати на кілька частин, покладіть в каструлю з киплячою водою, додайте перець і лаврушку і поваріть 25 хвилин. Чорнослив без кісточок залийте окропом на 10 хвилин для розм’якшення. Курку вийміть з води і остудіть.


Яйця збийте і посмажте тонкі млинці на добре розігрітій сковороді з маслом, обсмажте з обох сторін по 1-2 хвилини. Наріжте тонкою соломкою 5 см в довжину.



Огірки вимийте, обріжте хвостики і наріжте смужками, як яйця. Волоський горіх потолките або порубаєте ножем. Чорнослив наріжте соломкою.

М’ясо розділити на волокна, при необхідності поріжте.



Салат викладайте шарами, перекриваючи після кожного продукту майонезом. Спочатку шматочки курки, потім чорнослив і горіх, млинці і слідом огірок. Зверху викладіть шапкою натертий дрібно сир. Його змащувати майонезом не слід. Пригладьте краю ложкою вкруговую, надаючи форму страви.

В середину салату покладіть ядро горіха.

Приємного апетиту!

Салати з куркою