З великою радістю хочу поділитися чудовим рецептом святкового салату, приготованого з куркою, сиром, волоським горіхом і виноградом, яким користуюся на всі майбутні урочисті застілля. Яскравий салатик виходить незвичайно смачним соковитим і ніжним.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Яблука – 200 гр.
  • Курка (м’якоть) – 350 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Виноград – 300 гр.
  • Волоський горіх – 150 гр.
  • Сир Пармезан – 200 гр.
  • Майонез – 200 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Петрушка для прикраси

Процес приготування:

Приступимо до приготування салату з куркою, сиром, волоським горіхом і виноградом. Підготуйте необхідні інгредієнти. Курячі яйця відваріть в підсоленій воді, остудіть. Петрушку, виноград і яблука вимийте і обсушіть. Куряче м’ясо, я використовувала гомілки, добре помийте і відваріть в підсоленій воді.

Куряче м’ясо остудіть, відокремте від кісток і шкіри, і подрібніть. Виноград розріжте навпіл, при необхідності видаліть кісточки. Твердий сир і очищені курячі яйця натріть на крупній тертці. Яблуко очистіть від серцевини і наріжте дрібним кубиком. Волоські горіхи нарубайте ножем.

Підготуйте блюдо, на якому будете збирати салат. Дно змастіть майонезом.

Викладіть куряче м’ясо, формуючи гроно винограду, посоліть і промажте майонезом.

Потім рівномірно присипте подрібненими волоськими горіхами.

Викладіть подрібнені курячі яйця. Посоліть і промажте майонезом.

Наступним шаром викладіть нарізані яблука.

Зверху присипте натертим сиром.

Густо промажте майонезом.

Зверху викладіть половинки винограду, порожні місця присипте крихтою подрібнених волоських горіхів. Прикрасьте петрушкою гроно винограду. Гарний святковий салат з куркою, сиром, волоським горіхом і виноградом подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Салати з куркою